r
Nosalty Logó

Részeges lecsós csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Judiana
Részeges lecsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 3003 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2442 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    5397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1831.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    645 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    458 micro
  • β-karotin
    4902 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9767 micro
  • Lut-zea
    6765 micro
Összesen 3003 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Elkészítés

Alap előkészítése

  1. Amíg a serpenyőben a libazsír felhevül, addig a szalonnákat, a parasztkolbászt, a hagymát és az egyik erős zöld paprikát csumástól felvágjuk kisebb csíkokra, darabokra, és a már sistergő zsírra dobjuk. Kis lángon pároljuk össze őket.

Fő hozzávalók előkészítése

  1. A zöld paprikákat kicsumázzuk, karikára vágjuk, félretesszük.
  2. A húst vastag csíkokra vágjuk, és a megpárolt alapra helyezzük. Kérget sütünk rá, párszor megforgatva.
  3. A fűszereket, szószokat rászórjuk, locsoljuk, jól összekeverjük. Megsózni nem szabad! Ha valaki jó erősen szereti, tehet rá cayenne borsot és/vagy fekete borsot is.

Készre főzés

  1. Alapos keverés után rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomokat és a karikára vágott paprikákat.
  2. Megöntözzük a bor és víz keverékével. De lehet csak borral is készíteni! Pár percig nagy lángon, aztán kis lángon összepároljuk az ételt. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4285
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Judiana 1 recept

Az idei nyár kedvence nálam a lecsó. A hűvösebb időkre kicsit felturbóztam. Lehet hozzá készíteni galuskát is, de én nem most nem bajlódtam ezzel, ahogy kész lett, törtem egy darabot a ciabattából, és már falatoztam is!

Hozzávalók

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek