r
Nosalty Logó

Csáky-féle töltött borda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csáky-féle töltött borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3063 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3447.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    986 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    12254 micro
  • β-crypt
    3719 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készítünk. Húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.
  2. A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.
  3. Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat. Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket.
  4. Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 37606
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

További receptek itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Csáky-féle rostélyos, én most sertésből készítettem. Így is nagyon finom.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...