Csáky-féle töltött borda
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
150g sertésborda191 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
50g lecsó21 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
A tálaláshoz
-
49 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
15g olívaolaj131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
942
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
600g sertésborda765 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
200g lecsó82 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
A tálaláshoz
-
196 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
60g olívaolaj526 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3767
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
23.5g sertésborda30 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
-
7.8g lecsó3 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
3.9g füstölt szalonna26 kcal
A tálaláshoz
-
8 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 349.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3063 micro
-
β-crypt 930 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
942
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 152.2 g
Zsír
-
Összesen 281.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3447.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1871 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1396.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1584 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 986 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 12254 micro
-
β-crypt 3719 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1631 micro
Összesen
3767
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 146 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
10 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A töltelékhez
-
20 dkg lecsó
-
5 db tojás
-
10 dkg füstölt szalonna
A tálaláshoz
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.7 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készítünk. Húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.
- A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.
- Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat. Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket.
- Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 37606
- Feltöltés dátuma: 2010. március 11.
Ajánló
További receptek itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti recept a Csáky-féle rostélyos, én most sertésből készítettem. Így is nagyon finom.