r
Nosalty Logó

Répatortaszelet narancsos mascarponekrémmel, marcipánnal

Szekeres Lajosné Klári
Répatortaszelet narancsos mascarponekrémmel, marcipánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

533
Kalória
8.7g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
28g
Víz
45.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    370.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2981.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.7 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18520 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 6378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához az egész tojást, a cukrot, az olajat, a reszelt sárgarépát tálban összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a dióval, szódabikarbónával , sóval és fahéjjal kevert lisztet, simára keverjük .
  2. A masszát 2 db 20 x 30 cm -es sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük 170 fokra előmelegített sütőben (laponként ) 18-20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kémhez keverőtálban robotgéppel simára keverjük a mascarponét, a cukrot, a narancs levét és a héját .
  4. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a fél deci hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
  5. A krémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy vékony rétegben a tetejére is jusson.
  6. Hűtőbe tesszük dermedni .
  7. Tálalás eelőtt a díszítéshez a porcukorral szórt munkalapon a marcipán felét kb fél cm vastagra nyújtjuk.
  8. A répás szelet tetejére simítjuk. A maradék marcipánt megszínezzük narancssárgára és zöldre.
  9. Répákat készítünk belőle ezzel, és a durvára aprított pisztáciával díszítjük a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 95 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek