Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi diósa

Nagyi diósa
Nagyi diósa
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám sokszor sütött diókrémes piskótát, ami igazi gejl volt, tele vajjal... Na, én fogtam az alapot és a szánk íze szerint átalakítottam.:)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Tetejére

  • 5 dkg dió (darált)

ajánlat

Tortának is kiváló lehet. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük őket, majd beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, és megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, aztán beleszórjuk a darált diót és a rumaromát, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótánkat először kétfelé vágjuk, majd mind a két nagy szeletünket elvágjuk keresztben szintén ketté. (Négy részre osztjuk az egy nagy lapot.)
  4. A krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, de annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a széleire is jusson belőle. Miután kívülről is megkentük a sütinket, vékonyan beszórjuk darált dióval.
  5. Mielőtt engedünk a kísértésnek, és felvágjuk, tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy a krém elnyerje vágható állapotát.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 35*26 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 484
elküldve: 7
receptkönyvben: 208
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós piskóta diókrémmel, diós sütemény, diókrémes süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lildik
Lildik / Lildik Wed, 2014-09-24 21:19

Kedves Beni! Nincs benne kakaópor. Szerintem függ a cukor minőségétől a szín, volt olyan, hogy az almás pitém is ilyen sötét lett. Nem tudom. :-) De jó ötlet bele a kakaópor, szerintem feldobja tèsztát. Próbáld ki, bármelyik változatot, nem fogsz csalódni! Szerintem :-D

Beni77
Beni77 Wed, 2014-09-24 16:37

Szia Lildik!
Szeretném megkérdezni mitől olyan sötét a tésztád a képen? A hozzávalókban nem olvastam kakaót, mivel ránézésre olyan kakaósnak néz ki a tészta!Beni

lolaci
Lolaci / lolaci Sat, 2014-02-01 00:58

Ez teljesen úgy néz ki mint Apósom diótortája,már az íze is a számban van...megcsinálom!Köszönöm!!Brigi

Lildik
Lildik / Lildik Sat, 2014-02-01 21:12

Kedves Brigi!
Olyan jó visszahozni néha a régi ízeket, vele rég látott embereket... :)
Remélem ízleni fog nektek.

1030
tojás 7 db
dió 4 dkg
finomliszt 12 dkg
cukor 14 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
dió 15 dkg
rumaroma 15 ml
dió 5 dkg