Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta citromos sajtkrémmel

Répatorta citromos sajtkrémmel
Répatorta citromos sajtkrémmel
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy főzőműsorban láttam/hallottam, és azonnal megtetszett, valamint érdekelt, hogy vajon milyen lehet a répatorta!? Elkészítettem, azóta az egyik specialitásom, aki eddig kóstolta (sok esetben ódzkodva:)), mindenkinek ízlett! A tésztába egyébként előfordul, hogy több répát teszek, így a kicsit sűrűbb lesz. A krém elkészítésénél nem írtam pontos mennyiséget a cukorhoz, ennek az az oka, hogy sosem mérem, addig teszek bele, amíg édes nem lesz. Emellett személy szerint sok citromlével ízesítem, hogy édesen fanyar ízt kapjak, ami szerintem nagyon harmonizál a tészta ízével. Remélem ízleni fog mindenkinek, aki elkészíti!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát reszeljük le apróra, majd tegyük félre.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, cukrot és az olajat összekeverjük össze egy tálban.
  3. Fogjunk egy másik tálat, és a tojásokat a tejföllel alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük simára. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és alaposan elkeverjük.
  4. Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőbe először alacsony hőfokon kezdjük sütni, majd 15-20 perc után magasabb hőfokra állíthatjuk a sütőt (150-160 fokra), kb. 40-50 percig sütjük.
  5. A krémhez egy fél citrom héját belereszeljük egy tálba, majd a többi hozzávalóval habverővel habosra keverjük. Annyi porcukrot adunk hozzá, amíg a sós krémsajt íze édes lesz. Végül facsarjunk bele citromlevet ízlés szerint.
  6. A kihűlt tésztára öntsük rá a krémet, és szépen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe. 1 óra múlva kivehetjük, és tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 051
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

mercheeky

Mióta szakács: 2012.11.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos répatorta, különleges répatorta, citromos répatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Daisy8
Daisy8 Thu, 2013-03-07 12:14

hú ez jól hangzik, ma megcsinálom. én mascarpone sajttal ismertem, de ez a tömlőssajt még olcsóbb is! alig várom :)

mercheeky
mercheeky / mercheeky Wed, 2013-06-19 18:14

Ne haragudj, de csak most vettem észre, hogy érkezett hozzászólás!

Remélem azóta elkészítetted és ízlett is! :)

857
finomliszt 2 bögre
szódabikarbóna 1 tk
fahéj 2 tk
szerecsendió 2 tk
cukor 1 bögre
tejföl 175 g
napraforgó olaj 2.5 dl
tojás 4 db
sárgarépa 30 dkg
vaj 1 ek
tömlős krémsajt 10 dkg
citrom 1 db
vaj 30 g
porcukor 1 ek