r
Nosalty Logó

Répatorta citromos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mercheeky
Répatorta citromos sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 857 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3706 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 857 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22237 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 5142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    527 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát reszeljük le apróra, majd tegyük félre.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, cukrot és az olajat összekeverjük össze egy tálban.
  3. Fogjunk egy másik tálat, és a tojásokat a tejföllel alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük simára. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és alaposan elkeverjük.
  4. Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőbe először alacsony hőfokon kezdjük sütni, majd 15-20 perc után magasabb hőfokra állíthatjuk a sütőt (150-160 fokra), kb. 40-50 percig sütjük.
  5. A krémhez egy fél citrom héját belereszeljük egy tálba, majd a többi hozzávalóval habverővel habosra keverjük. Annyi porcukrot adunk hozzá, amíg a sós krémsajt íze édes lesz. Végül facsarjunk bele citromlevet ízlés szerint.
  6. A kihűlt tésztára öntsük rá a krémet, és szépen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe. 1 óra múlva kivehetjük, és tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3463
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Répatorta citromos sajtkrémmel
mercheeky 6 recept

A receptet egy főzőműsorban láttam/hallottam, és azonnal megtetszett, valamint érdekelt, hogy vajon milyen lehet a répatorta!? Elkészítettem, azóta az egyik specialitásom, aki eddig kóstolta (sok esetben ódzkodva:)), mindenkinek ízlett! A tésztába egyébként előfordul, hogy több répát teszek, így a kicsit sűrűbb lesz. A krém elkészítésénél nem írtam pontos mennyiséget a cukorhoz, ennek az az oka, hogy sosem mérem, addig teszek bele, amíg édes nem lesz. Emellett személy szerint sok citromlével ízesítem, hogy édesen fanyar ízt kapjak, ami szerintem nagyon harmonizál a tészta ízével. Remélem ízleni fog mindenkinek, aki elkészíti!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek