Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta csokimázzal

Répatorta csokimázzal
Répatorta csokimázzal
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen IMÁDOM!!! A kedvenc tortám a répatorta... Most újításként más mázt tettünk rá, amivel még finomabb lett, mint ezelőtt volt! Szeretem kipróbálni az össze variációt rá.. És sosem csalódom!! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
  3. A cukrot az olajjal elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.
  4. Elegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd belekeverünk minden további összetevőt.
  5. A kész masszát az előkészített formába öntjük, és a sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzüka tésztát.
  6. A kihűlt tésztára öntsük rá a csokimázat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 584
elküldve: 11
receptkönyvben: 151
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás torta, csokis répatorta, diós répatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HKAnita
HKAnita Tue, 2013-10-08 10:22

Szia! Hogy lehet 15 perc alatt megoldani az előkészületeket? Szívesen csinálnám többször is, de a répa reszelése elvette a kedvemet. Nagyon sok idő ment el rá.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-10-09 18:33

Szia! Hmm, nem is tudom, nekem szerencsére hamar meglett a répareszelés - emiatt ne menjen el a kedved! Fő a végeredmény!! ;)

Anikoka75
Anikoka / Anikoka75 Sun, 2013-06-09 15:40

Köszönöm ezt a remek receptet. Egyszerüen isteni 3 hónapja fedesztem fel de kb 15 ször megcsináltam. Volt hogy megdúsítottam a tésztát mákkal , vagy darált dióval. Mákkal isteni finom.
Mégegyszer köszi. Aniko

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2013-06-10 13:59

Szia! Hűha, ez igen, de örülök!! :) Én is sokféle répatortát kipróbáltam már és mind olyan finom... Laktató, ez kifejezetten isteni, szeretem nagyon! :)) Kellemes sütögetést kívánok hozzá máskor is! És köszi a mákos ötletet!!! ;)

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-05-09 16:41

Szia! Pedig milyen finom és így valahogy nekem még jobban ízlett! Csak ajánlani tudom! És de ravasz vagy, kíváncsi leszek mit szólnak így hozzá! ;)

csilla.anyuci
Édesmézes / csilla.anyuci Wed, 2012-05-09 14:34

Én is nagyon szeretem, de itthon kikaptam érte a lányomtól, meg az apjától. Most el fogom készíteni nekik még egyszer ezt a csokimázasat, és azt fogom mondani, hogy diós-fahéjas süti. Kíváncsi leszek! ;)

1014
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 2 dl
tojás 4 db
finomliszt 28 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 0.5 kk
sárgarépa 40 dkg
1 csipet
narancslé 4 evőkanál
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek