r
Nosalty Logó

Lekváros piskótatorta - sajtosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lekváros piskótatorta - sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 3463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4409.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 3463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tortához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tortához

  1. Hagyományos módon készítünk egy kerek piskótalapot, amit háromfelé vágunk.
  2. Két lapot megkenünk baracklekvárral, egyet pedig apró kockákra vágunk.
  3. Kb. 1-1,5 dl vízben kb. 10 dkg cukrot felolvasztunk, és ezzel meglocsoljuk a kockákra vágott piskótát, majd kb. 3 ek baracklekvárt és egy marék mazsolát, illetve ízlés szerint rumot adunk hozzá.
  4. Az egyik lapra ráhelyezzük az elkevert tölteléket, és rátesszük a másik ép lapot, kívülről is megkenjük baracklekvárral.
  5. 30 dkg sárgára festett fondant-t vagy marcipánt kinyújtunk, és bevonjuk vele a tortát.
  6. A maradék fondant barack színűre festjük, és apró köröket, illetve nagyobbakat is kiszaggatunk egy pogácsaszaggatóval.
  7. Tetszés szerint egereket formázunk, és a tortára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3806
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Nem feltétlenül kell bevonni fondant-nal, lehet egyszerűen rózsaszínre színezett cukormázzal is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy oldalon láttam egy sajtformájú tortát szőlővel, gondoltam, változtatok rajta, így lyukacsok és egerek is lettek rajta. A piskótalap pedig szerintem remek ehhez, és nagyon egyszerű.

Hozzávalók

A tortához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek