r
Nosalty Logó

Red Velvet torta (Vörösbársonytorta)

Gizi
Red Velvet torta (Vörösbársonytorta)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

765
Kalória
8.8g
Fehérje
73.9g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
51.7g
Víz
146.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
47.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    395.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5133.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    591.2 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval. A tejfölt keverjük simára a piros ételfestékkel. A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.
  2. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a ételfestékkel összekevert tejfölt, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket.
  3. Végül az ecethez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a masszához, és keverjük még 1-2 percig, hogy egy sima masszát kapjunk. (amikor az ecethez hozzáadjuk a szódabikarbónát el kezd majd pezsegni)
  4. A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki (v. béleljük ki sütőpapírral), majd egyenletesen simítsuk bele a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem)
  5. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
  6. A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel két egyforma lappá, majd az alsó tésztalapot egyenletesen kenjük meg a krém felével. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel gyengéden nyomkodjuk le.
  7. Végül a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Krém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a felkockázott puha vajat, majd keverjük habosra.
  2. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és pár perc alatt keverjük simára.
  3. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez, hogy a hab ne nagyon törjön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek