r
Nosalty Logó

Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 2825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Elkészítés

Sajtkrém

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban szintén kemény habbá verjük a habtejszínt, ennek kb. a 80%-át belekanalazzuk a tojásba, a többit félretesszük (majd a kész süti tetejét lehet díszíteni vele).
  3. A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk egy lágy masszává.

Keksz talp

  1. A kekszet darálógépben morzsává daráljuk. Ha valakinek nincs darálója: zacskóban sodrófával ütögetve ugyanezt az eredményt kapjuk meg.
  2. Megolvasztjuk a vajat, a kekszhez keverjük. Ha nagyon sós a keksz, kevés cukrot lehet adni hozzá.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 cm átmérőjű tortaformát. Fontos, hogy a sütőpapír legalább annyira lógjon ki, hogy azt megfogva ki tudjuk emelni majd a tortát.
  4. A kekszdarát a formában elegyengetjük, egyenletesen lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a sajtkrémet, simára kenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben 150 C-on 60 percig sütjük.

Díszítés

  1. Ha friss, ha fagyasztott, érdemes kissé megpárolni fazékban, hogy levet eresszen, így szép, mázas tetőt varázsolhatunk a torta tetejére.
  2. Ha megsült a torta, megvárjuk, míg kihűl, óvatosan kivesszük a formából, szeletelve tálaljuk, tetején a gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Ajánló

Karamellaöntet, csokiszósz, mentalevél, bármi mehet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével
Fonott Kalács 77 recept

Életem első sajttortája, innen-onnan összeollózott receptekből, saját fejlesztés, és elsőre sikerült! Házastársi kapcsolatban jár a carbonara spagettivel vagy a hollandi szósszal, hiszen csak tojásfehérje kell hozzá, míg a másik kettőhöz pont ugyanennyi tojássárgája. Kicsit utánaolvastam, és kiderült, hogy egyáltalán nem amerikai származék ez a csodás desszert: az ókori görögök találták ki, sőt az első görög olimpián ezt ették a sportolók a magas energiatartalma miatt. Akkoriban még csak liszt, méz és sajt kellett hozzá, ezért a receptem inkább a klasszikus New York-i recepthez hasonlít. Nagyon egyszerű, mondhatni alaprecept, nem igazán lehet elrontani, úgyhogy bátran próbáljátok meg!

Hozzávalók

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek