r
Nosalty Logó

Triplacsokis sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Triplacsokis sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A háztartási kekszet megdaráljuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a kakaóport. Egy kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  2. A tej-, és étcsokoládét felolvasztjuk, és a mascarpone sajtot kanalanként belekeverjük (azért így, hogy ne legyen csomós).
  3. A csokis sajtot a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, megütögetjük a formát, és 120 C-os sütőben hőlégkeverésen 1 órát sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Az 5 dkg étcsokoládét megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, döntögetve szétterítjük a tetején a csokimázat.
  5. A fehér csokoládét a kókusztejjel, vagy tejszínnel felolvasztjuk, zacskóba töltjük. Nagyon kis rést vágunk a zacskó sarkán, és a fehércsokival 3 cm-enként vékony csíkot húzunk a torta tetején. Míg meleg, fogvájóval merőlegesen meghúzogatjuk a csíkokat (mintha négyzetháló lenne), így kapjuk ezt a mintát.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16638
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Triplacsokis sajttorta
Évi néni 1830 recept

Valamelyik este Lorraine Pascale sütis műsorát néztem, ahol ezt a roppant egyszerűnek mondott sajttorta elkészítését mutatta be. Közben talán ki is mentem a szobából, csak nagyjából hallottam az elkészítés menetét. De nagyon izgatta a fantáziámat a dolog. Szerencsére néhány doboz mascarpone ült a hűtőben, csoki pedig mindig van otthon rogyásig. Tehát két nap múlva nyomába eredtem, vajon emlékszem-e mindenre, amit elmondott. Készítés közben morfondíroztam is, ez nem lehet ennyire egyszerű, biztosan kifelejtettem valamit. Az 1 órája sülő sajttorta remegett, szinte folyt, de nem mertem tovább bent hagyni, mert ő 140 C-on mondott 40 percet, csak nem emlékeztem, milyen sütési módon. Mivel én mindent hőlégkeverésen készítek, ezért visszaszámoltam a hőből és imádkoztam, hogy mire haza jövök a munkából, legyen ehető sajttorta belőle. Becsaptam a hűtőbe, és futottam a munkahelyemre. Este hazatérvén az első utam a hűtőhöz vezetett, kivettem a tortaformát és széles vigyor ült ki a képemre. Aztán kivettem a formából, lefotóztam és nekiestünk. Az íze, az állaga szenzációs. A csaj nagyon be volt gerjedve, hogy ez a kedvenc tortája, de most már elhiszem neki. Ettől kezdve nekem is.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek