r
Nosalty Logó

Triplacsokis sajttorta

Évi néni
Triplacsokis sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

581
Kalória
8.6g
Fehérje
40g
Szénhidrát
42.6g
Zsír
2g
Víz
13.1g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 456 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A háztartási kekszet megdaráljuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a kakaóport. Egy kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  2. A tej-, és étcsokoládét felolvasztjuk, és a mascarpone sajtot kanalanként belekeverjük (azért így, hogy ne legyen csomós).
  3. A csokis sajtot a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, megütögetjük a formát, és 120 C-os sütőben hőlégkeverésen 1 órát sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Az 5 dkg étcsokoládét megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, döntögetve szétterítjük a tetején a csokimázat.
  5. A fehér csokoládét a kókusztejjel, vagy tejszínnel felolvasztjuk, zacskóba töltjük. Nagyon kis rést vágunk a zacskó sarkán, és a fehércsokival 3 cm-enként vékony csíkot húzunk a torta tetején. Míg meleg, fogvájóval merőlegesen meghúzogatjuk a csíkokat (mintha négyzetháló lenne), így kapjuk ezt a mintát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Valamelyik este Lorraine Pascale sütis műsorát néztem, ahol ezt a roppant egyszerűnek mondott sajttorta elkészítését mutatta be. Közben talán ki is mentem a szobából, csak nagyjából hallottam az elkészítés menetét. De nagyon izgatta a fantáziámat a dolog. Szerencsére néhány doboz mascarpone ült a hűtőben, csoki pedig mindig van otthon rogyásig. Tehát két nap múlva nyomába eredtem, vajon emlékszem-e mindenre, amit elmondott. Készítés közben morfondíroztam is, ez nem lehet ennyire egyszerű, biztosan kifelejtettem valamit. Az 1 órája sülő sajttorta remegett, szinte folyt, de nem mertem tovább bent hagyni, mert ő 140 C-on mondott 40 percet, csak nem emlékeztem, milyen sütési módon. Mivel én mindent hőlégkeverésen készítek, ezért visszaszámoltam a hőből és imádkoztam, hogy mire haza jövök a munkából, legyen ehető sajttorta belőle. Becsaptam a hűtőbe, és futottam a munkahelyemre. Este hazatérvén az első utam a hűtőhöz vezetett, kivettem a tortaformát és széles vigyor ült ki a képemre. Aztán kivettem a formából, lefotóztam és nekiestünk. Az íze, az állaga szenzációs. A csaj nagyon be volt gerjedve, hogy ez a kedvenc tortája, de most már elhiszem neki. Ettől kezdve nekem is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...