Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ravioli a'la janettaylor

Ravioli a'la janettaylor
Ravioli a'la janettaylor
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi tészta mindig megéri...

hozzávalók / 6 adag

töltelék

ravioli

spenótszósz

sajtmártás

Szólj hozzá!

elkészítés

töltelék

  1. Felkockázzuk a megtisztított csirkemellet, és zsiradékon elkezdjük kisütni. Fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Puhára főzzük, majd a mascarpone hozzáadásával elturmixoljuk pépes masszává, és már kész is.

ravioli

  1. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk folyamatos víz hozzáadásával. A legegyszerűbb természetesen a gépi módszer. Az állaga inkább lágy, mint kemény tészta lesz, amit a hűtőben 1 óráig pihentetni szükséges.
  2. Ha géppel csináljuk, akkor kb. 6 felé vágjuk a tésztadarabot, és kinyújtjuk, majd ravioli-szaggatóval vagy pohárral elkészítjük a korongokat.
  3. A főzésnél fontos, hogy lisztes maradjon a tészta, hogy ne tudjon összeragadni. Van, aki félbehajtva készíti a darabokat, van, aki a töltelék belehelyezése után a két korongot illeszti össze, amit egy villa segítségével lenyomkod. Én az utóbbi módszert szeretem.
  4. Lobogó sós vízben kifőzzük a raviolikat, majd vajon átfuttatva megpirítjuk a darabokat.

spenótszósz

  1. A spenótot vajon megfonnyasztjuk, lisztezzük, és vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és simává turmixoljuk.

sajtmártás

  1. A tejet és a tejszínt felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtokat, ízesítjük, és folyamatos kevergetés mellett mártás állagig főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 576
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtmártás, spenót szós, olasz, ravioli, handmade

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

788
csirkemell filé 25 dkg
mascarpone 15 dkg
víz 1.5 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
olívaolaj 1.5 ek
víz 1 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
spenót 500 g
vaj 100 g
tejföl 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
víz 3 dl
sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tej 1.5 dl
főzőtejszín 2 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint