Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos ravioli mascarponés paprikamártással

Húsos ravioli mascarponés paprikamártással
Húsos ravioli mascarponés paprikamártással
64 perc / előkészület: 30 perc főzés: 14 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ravioli egy olasz tészta kedvenc! De ma már nem csak ők, mi is nagyon szeretjük az olasz tésztákat: spagettit, pennét, makarónit és a raviolit is. Kipróbálhatjuk otthon is elkészíteni, nem olyan bonyolult. Egy ízletes töltelék és egy finom mártás szükséges hozzá, és készen is van egy fenséges fogás.

hozzávalók / 4 adag

Ravioli tészta

Töltelék

Paprikamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Ravioli

  1. A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, és az olívaolajat is hozzáadjuk. Amikor villával már nehéz dolgozni, akkor kézzel kezdjük összegyúrni. Csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy segítsen az összeállításban. Keményebb tésztát kell kapjunk.
  2. Szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk a tésztát pihenni kb. 1 órán át.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát négy részre osztjuk.
  5. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van otthon tésztanyújtó gépünk (nekem nincs :( ), akkor lehet abban is vágni. Az egyes részekből kis golyókat gyúrunk, és amennyire csak tudjuk, annyira vékonyra nyújtjuk őket. Az imént említett gép nélkül kissé erőt próbáló feladat, de semmiképpen sem lehetetlen. Gondoljunk csak a nagymamánkra, neki sem volt mása, csak a sodrófája! Szóval két tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk egy lisztezett felületre.
  6. Egy-egy teáskanál tölteléket ráhalmozunk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 5 centiméteres távolságot a halmok között.
  7. Az üres, töltelék nélküli részeket a felvert tojással lekenjük. Befedjük az üresen maradt tésztával, lenyomkodjuk, és kiszúróval kiszaggatjuk. (Ha tartunk attól, hogy a töltelék ki ne folyjon, akkor a körök széleit villával nyomkodjuk le.) Ezt a folyamatot a másik két tésztalappal ugyanígy megcsináljuk.
  8. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük.
  9. Elkészítjük a mascarponés paprikamártást hozzá.
  10. A frissen kifőzött házi raviolinkat bőségesen meglocsoljuk a mártással, és aki szereti, parmezánnal megszórva fogyaszthatja.

Töltelék

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt összesütjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és kihűtjük. Ezután belekeverjük a reszelt parmezánt, a mascarponét és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Paprikamártás

  1. Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát.
  2. Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk, és összesütjük. A mascarponéval elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel.
  3. Felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 226
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ravioli, húsos ravioli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1135
finomliszt 40 dkg
tojás 3 db
1 teáskanál
víz 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
tojás 1 db
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 db
mascarpone 10 dkg
parmezán sajt 1 bögre
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
mascarpone 15 dkg
kápia paprika 1 db
főzőtejszín 1.5 dl
paprikakrém 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor