Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott tök sütőben sütve

Rántott tök sütőben sütve
Rántott tök sütőben sütve
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökszezon van a kertünkben:) A szokásos, nem szeretem az olajban tocsogós dolgokat. Pedig hát amikor sütünk, biztos hogy magába szívja az olajat. Elektromos sütőm van, ezen kizárólag nem a légkeveréses módon sütöm meg. Nagyon finom lett, kívül ropogós, belül pedig mennyeien gyenge.

hozzávalók / 2 adag

A sütőben sütött rántott tökhöz

Mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, felvagdaljuk rántanivaló szeletekre. Besózzuk, hagyjuk állni addig, míg neki készülődünk a panírnak.
  2. A tojásokat felverjük (3 tojásonként kell bele 0,5 dl olaj és 0,5 dl tej). Jól összekeverjük ezeket.
  3. A szokásos módon bepanírozzuk a tököt. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ekkor még olajspriccelővel megszórjuk a tetejüket.
  4. 200 fokos sütőben (nem légkeverésesben!) megsütjük pirulásig. Egyszer megforgatjuk, és azt is megspricceljük olajjal gyengéden.
  5. Amíg sül a tök, összeállítjuk a mártogatóst. A tejfölt összekeverjük mustárral, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele ízlés szerinti mennyiségű sajtot (legjobb a füstölt).
  6. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 089
elküldve: 5
receptkönyvben: 267
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Csorbusz

Mióta szakács: 2012.05.30.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült rántott tök, rántott tök tejfölös mártogatóssal, rántott tök sütőben sütve fokhagymás mártogatóssal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Wed, 2014-08-13 12:12

Elkészítettem. Sajnos nincs olajspriccelőm, ezért beforgattam olajba a tökszeleteket. Eléggé tocsogós lett, nem győztem leitatni az olajat. A szósz nagyon ízlett. :)

Gaben76
Gaben76 Sat, 2013-07-13 18:56

Tökpitének vettem egy jó nagy tököt, és a maradékhoz keresetem receptet. Ezentúl a rántott tök is bekerül a kedvencek közé. A sütési ötlet is TÖKjó, a mártogatóst pedig más dolgokhoz is fogom használni. Szóval 5-ös recept, kösz az ötleteket.

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2013-06-30 00:39

Kedves Csorbusz!
Nagyon köszönöm a sütőben sütés ötletét, még soha nem próbáltam. Ma tökfőzelék volt rántott cukkinivel sütőben a recepted alapján... Nagyon finom lett, ezentúl mindig így fogom készíteni!! :-) Kezdődik a tökfélék szezonja a kertben... Tököt tökkel eszünk... :-) Ja nekem sincs spriccelőm és kenőtollal oldottam meg, épp pár cseppel, így még kevesebb olaj került rá, mintha megmártottam volna. Köszi! Risi

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2013-07-01 15:24

Kedves Risi13!
Egészségetekre! Igen, nálunk is tök lesz ma sütve, olyan jó már hogy van a kertben, jó zsengék:) Ügyes vagy a kenőtollal, az is megfelel tökéletesen:)
Heni

papp73
papp73 Fri, 2012-08-10 14:46

Most rántottam először tepsiben, háááát ezentúl csak így fogok!!! Isteni ropogós a panír, nincs büdös, és alig fogyott olaj. Én a panírozott szeletek mindkét oldalát egy kistálkába öntött olajba megmártottam, úgy került a sütőpapírra. Ha valakinek nincs olajspriccelője, ez jó megoldás. Köszi a receptet! Zseniális egészséges és költségkímélő recept! Móni

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Fri, 2012-08-10 14:53

Egészségedre!:) Szerintem is sokkal finomabb, hogy nem tocsog az olajban!
Jó ötlet az olajba mártogatás, ha nincs spriccelő!

mildyko
mildyko Thu, 2012-07-26 12:18

Még annyit,hogy nem hagyományos módon panírozok,tehát nem morzsát használok,hanem búzacsírát.
nekem soha nem volt kemény a panír...sőt:))
a tojásba mostanában teszek kevés olajat,a tepsit átkenem vékonyan olajjal,és a "rántani" való tetejére teszek még keveset....

mildyko
mildyko Mon, 2012-07-23 14:58

Én tegnap készítettem,most épp azt eszegetem:)) egyébként majd mindent a sütőbe készítek..sokkal ízletesebb mint egyébként,na és persze nem utolsó sorba nem tocsog az olajba..

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Mon, 2012-07-23 14:48

Holnap ez lesz ebédre. Imádom a rántott tököt. Mivel már nem sütök semmit bő olajban, gondban voltam, hogyan készítsem el. Más zöldséggel próbáltam a sütőben sütést, de nem lett túl finom. A rántott hús sütőben is jól szokott sikerülni, de a zöldség valahogy nem. Már majdnem feladtam újdonsült elvemet, hogy legalább egyszer élvezhessem egyik kedvenc ételemet a rántott tököt. Ez jó ötlelt, hogy olajat meg tejfölt kell tenni a tojáshoz. Így tuti nem szárad ki a panír. Köszönöm a receptet!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2012-07-23 14:55

Szia Csilla!
Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy inkább kerülöm a bő olajban sütést, ahol csak lehet. Ezt a receptet több receptből összehozva sikerült kikísérleteznem. Viszont a tojásba tejet tegyél és ne tejfölt:) Mikor belerakom a tepsibe őket még enyhén megspriccelem olajjal, majd félidőben, fordítás után is olajozom:) Mártogatóst viszont elbír mellé, mivel nem tocsog a zsiradékban:) Ezt a receptet alkalmazhatod más zöldségnél is, amit sütőben szeretnél sütni.

1507
közönséges tök 1 közepes db
0 ízlés szerint
tojás 3 db
tej 0.5 dl
finomliszt 0.5 bögre
zsemlemorzsa 0.5 bögre
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 200 ml
fokhagyma 2 gerezd
sajt 40 dkg
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint