Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pakora 2.

Pakora 2.
Pakora 2.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pakorát legtöbbször saslikpálcára fűzve készítek, de egyik alkalommal több fűszeres "palacsintatészta" készült a kelleténél. Körülnéztem a hűtőben, mit lehetne még kisütni, így lett a brokkoli- és sárgarépapakora családunk újabb kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldségeket csak tisztítom és darabolom, soha nem sózom le, sőt nem is főzöm elő. Így sokkal teljesebb ízt és vitamindúsabb ételt kapunk.
Tipp: paradicsomcsatni elengedhetetlen mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztekhez hozzákeverjük a fűszereket: koriandert, római köményt, kurkumát, garam masalát, asafoetidát, sót.
  2. Állandóan kevergetve hozzáadunk 3,5 dl vizet, így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
  3. Állni hagyjuk kb. 20-25 percet, amíg a zöldségeket tisztítjuk, feldaraboljuk.
  4. A palacsintatésztát habverővel alaposan (legalább 5 percig) simára keverünk, hogy lazább legyen.
  5. A feldarabolt zöldségeket (brokkoli, karfiol, paprika, sárgarépa, cukkini,...) beletesszük a palacsintatésztába, megforgatjuk benne, a maradékot lecsepegtetjük.
  6. Felmelegített olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai palacsintatésztában sült zöldségek, zöldségek palacsintatésztában

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mars3696
Mars3696 / Mars3696 Tue, 2016-01-19 13:56

Sajnos sárgaborsólisztem nem volt itthon, de megcsináltam sima tönkölyből! Szuper lett. Köszi.

veganya
VegAnya / veganya Thu, 2012-11-15 11:26

De, az tényleg sok lenne... :) Állni hagyom 20 percet a "palacsintatésztát", a sütés kb 5-7 perc. Szép napot, VegAnya

nbeatrix
nbeatrix Wed, 2012-06-27 00:16

Szia!
Ki fogom próbálni a receptet, egy kérdésem lenne, a zöldségeket nem szoktad kicsit elő főzni?
Üdv: Bea

645
sárgaborsóliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
koriander 0.5 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
garam masala 0.5 teáskanál
aszatgyanta 0.5 teáskanál
1.5 teáskanál
víz 3.5 dl
napraforgó olaj 2 dl
zöldségkeverék 70 dkg