r
Nosalty Logó

Rántott máj hagymás tört burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rántott máj hagymás tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16652 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3194 micro
  • Kolin:
    1345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Elkészítés

A rántott májhoz

  1. A májat az erektől megtisztítjuk, mossuk, papírtörlővel letörölgetjük.
  2. Opcionálisan pácolhatjuk tejben friss zöldfűszerekkel egy órát, utána papírtörlővel szárítsuk le róla a nedvességet. A májat ne sózzuk!
  3. Előre kikészítsük ki tálakba a lisztet, a tojást felverve, és a zsemlemorzsát. Egymás után forgassuk meg mindegyikben a májat, lehet a lisztben és a tojásban akár 2x, így fixebben rajta marad a bunda. A bepanírozott májakat egy tálcára tegyük, egymás mellé, ne egymásra sütésig.
  4. Nagy és mély edénybe öntsük az olajat, és forrósítsuk fel, ekkor dobjuk a májakat bele, majd egy-két-három perc sütés után – ez a májak méretétől függ, fordítsuk át a másik oldalukra, vegyük lejjebb a hőfokot és süssük további 2-3 percig, hogy átsüljön. Hosszan nem jó süni, mert megkeményedik, túl röviden pedig nyers maradhat a közepe. Egy tálon hagyjuk pihenni 5-10 percig fogyasztás előtt.

A tört burgonyához

  1. Még korábban főzzük meg a pucolt, kockázott burgonyát sós vízben.
  2. Egy nagy serpenyőben olajon pároljunk kockázott hagymát hosszan, közbe sózzuk borsozzuk.
  3. Végül a leszűrt főtt burgonyát pirítsuk, forgassuk jól át rajta.
  4. Tálaljuk a rántott májat hagymás, tört burgonyával. Adjunk mellé kovászos uborkát vagy bármilyen salátát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11509
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májat és belsőségeket nem mindenki eszik, de aki igen, az imádja. Családunkban senki sem szereti, így nagyon megörültem a felkérésnek, hogy a heti cikkembe a májról írjak. Magam miatt ugyanis sosem sütöttem volna, főleg nem olajban! Az egyik előkelő karácsonyi előételünk a tokajis libamáj, amire titkon mindenki vár és a pirítósára keni, de a csirkemájról senki sem álmodozik, pedig, ha nem szárítjuk ki, akkor a legszaftosabb belőle a resztelt máj, és a rántott máj is, sőt májkrémbe egyszerűen verhetetlen, nagyszerűen fűszerezhető!

Hozzávalók

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek