Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol petrezselymes rizzsel

Rántott karfiol petrezselymes rizzsel
Rántott karfiol petrezselymes rizzsel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentes napokra vagy vegetáriánusoknak kiváló. A rizst el is hagyhatjuk, akkor pedig fogyókúrázóknak is finom fogás.

hozzávalók / 4 adag

A karfiolhoz és a rizshez

A sült zöldséghez

ajánlat

Ez a tál önmagában is nagyon finom, de ha fokozni akarjuk, ünnepi köretként is tálalhatjuk húsok mellé!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedet karfiolt ételízesítős vízben félpuhára főzzük.
  2. Ha langyosra hűlt, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában jól megforgatjuk, és forró olajban 3-5 perc alatt kisütjük.
  3. Az egy kanál olajon felforrósítjuk a bögre rizst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselymet.
  4. Kicsit átkevergetjük a rizzsel, majd ráönjük a 2 bögre forró vizet (a víz mindig a rizs kétszerese), és lefedve puhára főzzük.
  5. A sült zöldséget tekovács szakács receptje alapján csináljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 260
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karfiol, csőben sült zöldség karfiollal, karfiol rántva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Sun, 2012-03-25 17:08

Szia!

Nálunk elég sokszor vendég a r.karfiol,mert szeretjük.Én nyersen lesózom,hagyom egy pár percet állni,majd panírozom és sütöm is.Ha az egyik oldalát fedő alatt kisebb lángon sütöd akkor nem kell előfőzni!Csak azért írtam mert idő,meg edény spórolás.Üdv Csató

740
karfiol 1 közepes db
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre
finomliszt 1 bögre
rizs 1 bögre
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 db
ételízesítő 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
sárgarépa 25 dkg
zöldborsó 20 dkg
vöröshagyma 2 db
főzőtejszín 2 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg