r
Nosalty Logó

Cukkini fűszeres panírban

Zsuzsamama56
Cukkini fűszeres panírban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
16.1g
Fehérje
46.2g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
126.2g
Víz
98.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2766 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6347.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    3795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    505 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2763 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11064 micro
Összesen 1315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a levét, és szárazra töröljük törlőpapírral.
  2. A zsemlemorzsához keverjük a borsot, aprított petrezselyemzöldet, bazsalikomot, parmezán sajtot és a fokhagymaport.
  3. A tojásokat leütjük, és villával felverjük, picit sózzuk, és 2 ek rizslisztet keverünk el benne simára.
  4. Az olajat serpenyőbe készítjük, és felforrósítjuk.
  5. A cukkiniket tojásba, majd a fűszeres morzsába forgatjuk, és kellő meleg olajban ropogósra sütjük. Itatós papírra szedjük (papírtörlőre), és ha lecsepeg a felesleges olajtól, azonnal tálalható párolt rizzsel. Petrezselyemmel még megszórjuk, és paradicsomkarikákat teszünk köréje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Nagyon sok cukkini nőtt a kertben, a sok eső megtette a hatását. Sárga színű cukkiniből készítettem a következő finomságot. Egy kicsit édesebb és finomabb ízű a zöld társánál.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...