Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott harcsafilé újhagymás krumplival

Rántott harcsafilé újhagymás krumplival
Rántott harcsafilé újhagymás krumplival
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A teraszon - mely télen mélyhűtőként is funkcionál -  volt egy darab harcsafilé. Most, hogy a hőmérséklet enyhülni kezdett, kellett valamit kezdeni vele.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reggel a krumplit és a borsót megfőzzük. A krumplit felszeleteljük, megszórjuk a felvágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet. A borsót szintén fűszerezzük, hozzákeverjük a majonézt. A halat négybe vágjuk, sózzuk, borozzuk, locsolunk rá citromot. Berakjuk az összeset a hűtőbe.
  2. Délben feltesszük a rizst sós vízben főni. A halat bepanírozzuk.
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, s a halakat megsütjük.
  4. Tálaláskor rakunk a tányérra 2 db halat, formázunk mellé egy kupac rizst, díszítjük egy petrezselyemlevéllel, s szedünk a hagymás krumpliból s a majonézes borsóból is rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsafilé rántva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
afrikai harcsa 50 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
burgonya 4 közepes db
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
almaecet 1 ek
zöldborsó 5 dkg
majonéz 1 ek
rizs 10 dkg
víz 2 dl
petrezselyem 2 szál