adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
4 ek vörösborecet
-
5 ek ketchup
-
3 ek szójaszósz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk mustár
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
273
Kalória
31.3g
Fehérje
13.8g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
141.9g
Víz
75g
Koleszterin
208.8mg
Élelmi rost
11.6g
Cukor
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
273
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1088
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 141.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2262 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
273
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4373.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1098 mg
-
Nátrium 2727 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 567.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9047 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
1088
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 753 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
90
kcal
Elkészítés
- A halat nagyobb szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük. (Ha mélyhűtött hal volt, akkor papírtörlővel alaposan letöröljük.)
- Az ecetbena cukrot elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kechup-ot, a zúzott fokhagymát, 2 ek olívaolajat, a szójaszószt, a mustárt és a chilit (lehet por, de lehet apróra vágott friss chili is).
- Ezt a keveréket ráöntjük a halra, és alaposan beledolgozzuk, hogy mindegyik szeletre jusson.
- 1 napra hűtőszekrénybe tesszük.
- A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a halszeleteket pirosra sütjük benne.
- Salátával tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 20 p
Az "Együnk minden héten halat!" otthoni mozgalmam e heti halas fogása. Érdemes kipróbálni.