r
Nosalty Logó

Tejszínes-paradicsomos harcsa cukkiniágyon

Mi van itthon
Tejszínes-paradicsomos harcsa cukkiniágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1294
Kalória
100.6g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
86.7g
Zsír
713.7g
Víz
446g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    713.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4824 micro
Összesen 1294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9544.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    3046 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    3084 mg
  • Nátrium
    2915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1427.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9648 micro
Összesen 2587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    244 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A halacskát besózva állni hagyjuk, amíg a többi zöldséget felszeleteljük.
  2. Kiolajozott jénaiba fektetjük a cukkinit, rászórjuk a hagymaféléket, megsózzuk, és mehet rá a hal, amit megszórunk borssal és bazsalikommal. Elrendezzük rajta a paradicsomot, meglocsoljuk tejszínnel,és alufóliával lefedve kb 30 percre 170 fokos sütőbe tesszük.
  3. Amikor letelik az idő, rászórjuk a reszelt sajtot, és a fólia nélkül visszatesszük a jénait a sütőbe, amíg a sajt szép aranybarnára sült. Amíg sül a hal, összeállítjuk a salátát. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mivel még mindig bőven akad cukkini itthon (pedig már csináltam belőle lecsót, tettem salátába), gondoltam kicsit feldobom vele a már bevált paradicsomos halacska receptemet. A cukkini mellett tejszín került még a jénaiba, és egy remek kis étel kerekedett ki belőle.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...