Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti

Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti
Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen asztalra kerül a hal karácsonykor. Az egyik leggyorsabb magyaros étel, mivel a harcsa nagyon gyorsan elkészül, csak egy szaftos pörköltalapot készítünk, a kockára vágott halfilé párolása pedig pár perc alatt kész!! Kedves férjecském imádja a halas ételeket, ez is ott van a listán!!! :-)))))

hozzávalók / 2 adag

hal

csusza

ajánlat

A paradicsomot és paprikát aprítógépben pürésítem, és így adom az ételhez! Lisztet nem adok a tejfölhöz a sűrítés végett, hisz a sűrű szaft miatt elég lesz a sűrűsége!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a halat készítjük elő, amit mosunk, majd nagyobb kockára vágunk, aztán besózunk. Kis állás után a vajon kissé átpirítjuk a haldarabokat. Félretesszük. A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, majd gyorsan hozzáadjuk a pürésített paradicsomot a paprikával. A többi fűszert is és a tört fokhagymát is hozzákeverjük. Összefőzzük, lassú lángon.
  2. A főzőtejszínt simára elkeverjük 2 evőkanál tejföllel, és a pörköltalaphoz öntjük. A haldarabokat ekkor tesszük bele, és platnira téve 10-12 perc alatt, kicsi lángon, lefedve összerottyantjuk.
  3. Közben a túrós csuszához a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a kifőzött tésztára halmozzuk, a túrót rámorzsoljuk. A kész harcsapaprikást melegen tálaljuk a maradék tejföllel meglocsolt, túrós csusza tésztával. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 4 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes harcsapaprikás,túrós csuszatészta harcsapaprikással,harcsapaprikás,tejszínes harcsapaprikás,

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Fri, 2017-12-15 15:31

Ez nagyon finom lehet! Elkészítjük az ünnepekre.
Köszönöm a receptet, Cili

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2017-12-16 13:59

Én köszönöm,hogy ennél döntesz!!Sikeres főzést,és kellemes ünnepeket!! :-))

2370
vaj 7 dkg
törpeharcsa 60 dkg
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
tejföl 3 dl
füstölt szalonna 10 dkg
csuszatészta 30 dkg
tehéntúró 25 dkg