Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott gulyás

Rántott gulyás
Rántott gulyás
300 perc / előkészület: 40 perc főzés: 200 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel a bécsi gulyás és a bécsi szelet találkozása. Német nyelvterületen egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több étterem étlapján találjuk meg. Készíthetünk golyókat is a gulyásból. Ebben az esetben a kész gulyást egy éjszakán át hűtjük, pihentetjük, másnap plusz egy órát főzzük. Ezalatt a hús szétfoszlik (ha nem, villával segítünk) és a lé zselésedik. Frissentartó fóliából 15-20 db-ot vágunk, és mindegyikre teszünk egy-két evőkanállal a gulyásból. Golyókat formázunk, a fóliával becsomagoljuk, és szorosan megkötjük, hogy ne folyjon ki. Fagyasztóba tesszük pár órára, ezután panírozzuk (duplán!), és sütjük. Ezt a változatot salátákkal tálalják, hiszen a gulyásszaft a golyókba kerül, nem marad meg mártogatósnak. Isteni étel!

hozzávalók / 4 adag

Gulyás

Sütés

Sütőzsiradék

Sütés
Szólj hozzá!

elkészítés

Gulyás

  1. A sertészsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az első pár percben közepes, majd alacsony lángon. Hozzáadjuk a közepes méretű kockákra vágott marhalábszárat, amit a hagymával 15 percig pirítunk.
  2. Ekkor kerülnek bele a fűszerek, a sűrített paradicsom, az ecet, a szeletelt fokhagyma és a só. Felöntjük a csontlével, és fedővel lefedve 3 órán keresztül főzzük alacsony lángon. Gyakran megkeverjük, és ügyelünk arra, hogy a a gulyás ne égjen le. Szükség szerint önthetünk még hozzá csontlevet.
  3. Ha a marhahús puhára főtt, a húskockákat kiemeljük a gulyásszaftból, és félretesszük.

Sütés

  1. A tojásokat felverjük a tejjel. A húst hagyományos módon bepanírozzuk.
  2. Bő olajban aranybarnára sütjük őket.
  3. A félretett szaftot leturmixoljuk, étkezésnél ebbe mártogatjuk bele a rántott húskockáinkat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Gebackenes Gulasch, rántott hús, panírozott gulyás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1060
marhalábszár 600 g
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 600 g
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
ecet 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
marha alaplé 500 ml
finomliszt 200 g
tojás 2 db
tej 2 ek
zsemlemorzsa 200 g