r
Nosalty Logó

Rántott gulyás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Rántott gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 1060 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 4235 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gulyás

Sütés

Összesen 149 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1485 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 4235 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 149 Kcal

Elkészítés

Gulyás

  1. A sertészsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az első pár percben közepes, majd alacsony lángon. Hozzáadjuk a közepes méretű kockákra vágott marhalábszárat, amit a hagymával 15 percig pirítunk.
  2. Ekkor kerülnek bele a fűszerek, a sűrített paradicsom, az ecet, a szeletelt fokhagyma és a só. Felöntjük a csontlével, és fedővel lefedve 3 órán keresztül főzzük alacsony lángon. Gyakran megkeverjük, és ügyelünk arra, hogy a a gulyás ne égjen le. Szükség szerint önthetünk még hozzá csontlevet.
  3. Ha a marhahús puhára főtt, a húskockákat kiemeljük a gulyásszaftból, és félretesszük.

Sütés

  1. A tojásokat felverjük a tejjel. A húst hagyományos módon bepanírozzuk.
  2. Bő olajban aranybarnára sütjük őket.
  3. A félretett szaftot leturmixoljuk, étkezésnél ebbe mártogatjuk bele a rántott húskockáinkat.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2130
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rántott gulyás
NapsütötteVidékünkön 168 recept

Az étel a bécsi gulyás és a bécsi szelet találkozása. Német nyelvterületen egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több étterem étlapján találjuk meg. Készíthetünk golyókat is a gulyásból. Ebben az esetben a kész gulyást egy éjszakán át hűtjük, pihentetjük, másnap plusz egy órát főzzük. Ezalatt a hús szétfoszlik (ha nem, villával segítünk) és a lé zselésedik. Frissentartó fóliából 15-20 db-ot vágunk, és mindegyikre teszünk egy-két evőkanállal a gulyásból. Golyókat formázunk, a fóliával becsomagoljuk, és szorosan megkötjük, hogy ne folyjon ki. Fagyasztóba tesszük pár órára, ezután panírozzuk (duplán!), és sütjük. Ezt a változatot salátákkal tálalják, hiszen a gulyásszaft a golyókba kerül, nem marad meg mártogatósnak. Isteni étel!

Címlapról ajánljuk