Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott csirkefalatok krumplipürével

Rántott csirkefalatok krumplipürével
Rántott csirkefalatok krumplipürével
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott hús - új bundában.

hozzávalók / 4 adag

hús

köret

Sütőzsiradék

hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A joghurtba belekeverjük a reszelt fokhagymát. Egy jól zárható, műanyag zacskóba tesszük a húst és a fokhagymás joghurtot, alaposan átdörzsöljük, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Előkészítünk három tálkát, az egyikbe a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig az apróra tört corn flakest tesszük. Ebben a sorrendben bepanírozzuk a csirkéket.
  3. Az olajat felhevítjük, és kisütjük benne a csirkefalatokat.
  4. A burgonyát bő, sós vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a babérlevelet és a megtisztított hagymát, valamint fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, leszűrjük. (A fokhagymát, babérlevelet és vöröshagymát eldobjuk.)
  5. A felkockázott vajat még a forró burgonyához hozzákeverjük, és összetörjük. Belekeverjük a tejfölt és annyit tejet, hogy a megfelelő állagot elérjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott pipi husi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1002
csirkecomb 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
joghurt 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 4 ek
tojás 2 db
kukoricapehely 150 g
burgonya 50 dkg
2 ek
babérlevél 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
vaj 100 g
tejföl 3 ek
tej 1 dl