Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconnel-sajttal töltött karaj rántva

Baconnel-sajttal töltött karaj rántva
Baconnel-sajttal töltött karaj rántva
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cordon-bleu ihlette ezt a receptet!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a gombát, azt is tehet bele.
Nem kell nagyon sózni a húst, mert a bacon elég sós. Én a tojásba is csak egy pici ételízesítőt tettem.
Meg lehet bolondítani egy kis szezámmaggal a zsemlemorzsába keverve.
Fontos, hogy lassú tűzön süssük, hogy jól átsüljön, hiszen ez kicsit vastag hús így töltve. 
Tetszés szerinti körettel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket picit sózzuk és zsebeket vágunk késsel, mindha két szeletet szeretnénk vágni belőle, de csak kis rést csinálunk a szélén és belül tágítjuk ki egy kicsit a húst, hogy majd beleférjen a sajt és a bacon. Vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át a hús oldalát!
  2. A baconbe tekerjünk egy darabka sajtot és dugjuk be a nyíláson. Egy fokpiszkálóval zárjuk le a szélét és a szokásos modón panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  3. Forró olajban lassú tűzön süssük szép pirosra.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 35 415
elküldve: 2
receptkönyvben: 466
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconnel-sajttal töltött rántott karaj

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-07-21 17:53

Kedves Edit!

- fantasztikusan fincsi volt, nagyon de nagyon ízlett a családnak, köszönöm, máskor is lesz, de örültem, a családnak ez a finomság ízlett.:)
- a gondom, holnap megint főzni kell, mert a holnapra szánt adagot vacsira fogyasztotta el a kis család.:)
- ennyire jól sikerült.:D

Szép vasárnapot és következő hetet kívánok, sok napsütéssel!
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-11-23 19:53

Kedves Kismacska ! Megpróbálom leírni hátha érthetőbb . Hüvelykujj vastagságú 15-18 dkg-os csont nélküli vagy csontos hússzelet oldalának közepén a hegyes késsel mélyen beszúrok, és félkörös mozdulattal kitágítom a hús belsejében a vágást vigyázva , hogy ne vágjuk teljesen ketté . Ezzel a módszerrel 2-3 centiméteres bemeneti nyílással, egy jó nagy zsebet kapok a vastag karajszeletben. Üdv Edit

kismacska
kismacska Wed, 2011-11-23 18:02

Kedves Laraed! Tudnál nekem is küldeni képet? (laura.szilvasi@gmail.com) Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy a csont benne marad? (nemrég ettünk töltött karajt étteremben és nem volt benne csont). Nagyon köszönöm, ha válaszolsz

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-11-23 19:47

Kedves Kismacska !Én csontos karajjal készítettem , de természetesen lehet csont nélkülivel is . Sajnos nincs meg az a képem , de ígérem ha legközelebb ezt készítem lefényképezem és elküldöm Neked:)) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 18:45

SZIA.NEM VAGYOK ÉRTETLEN DE NEM ÉRTEM.TUDNÁL NEKEM RAJZOT KÜLDENI? HOGY LESZ AZ A ZSEB?JO LENNE ELKÉSZITENI.ÜDV.

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-09-03 21:07

Kedves Kezdő :)) Küld el az e-mail címed és küldök egy fotót róla, ha megtalálom :))))Üdv Edit

2057
csontos sertéskaraj 1 kg
bacon 8 szelet
trappista sajt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl