Nosalty Logó

Párizsi szelet tojásos krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Párizsi szelet tojásos krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 1761 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 10570 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1761 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    1030.4 g
  • Telített zsírsav
    402 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    462 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2136.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    815 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    1203 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 10570 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 431 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjátmegmossuk, alaposan lecsöpögtetjük vagy letörölgetjük. Besózzuk és félretesszük, addig a krumplit megmossukés hajában feltesszük főni. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a rántott húst.
  2. A zsírt egy (lehetőleg teflon)lábosba beletesszük és felforrósítjuk.
  3. A tojásokat felütjük, megsózzuk és alaposan felverjük villával. A zsír forróságát 1-2 csepp tojással ellenőrizzük, ha azonnal feljön a felszínre, elég forró a zsír.
  4. Lisztbe, majd tojásba forgatjuk a hússzeleteket és a forró zsírba tesszük. Egyszerre annyit, hogy elmerüljön a zsírba, de ne érjenek egymáshoz.Csak addig sütjük, amíg a bundája picit megpirul, így megtapad a húson. Kiszedjükegy tányérba, ezt az összes hússal megcsináljuk.
  5. A hirtelen megsütött bepanírozott szeleteket visszatesszük a zsírba, lefedjük és takarékra vesszük.
  6. Kb. 30 perc után villával óvatosan megforgatjuk a szeleteket (ami alul volt, felülre kerüljön) teljes puhulásig sütjük/ pároljuk (kb. 45 perc).
  7. Ha puha a hús a fedőt levesszük, és csak addig sütjüktovább (magas hőfokon)a zsírban, míg a paníra megszokott színűre megpirul (kb. 10 perc). Alaposan lecsepegtetve kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  8. A zsírban lévőpanírmorzsákat hagyjuk leülepedni az edényben, majd a tiszta zsírt öntsük le róla. Kb. fél ujjnyit hagyjunk csak az edényben.
  9. A megfőtt krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a maradék zsírba. Megsózzuk, felforrósítjuk ésráöntjük a kimaradt tojást. Gyors kevergetéssel csak addig sütjük, amíg a tojás rátapad a krumplira, de nem keményedik meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11248
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

A kovászos uborkát favorizálom, de bármilyen savanyúval finom. A gyermek tejföllel is megkeni a sajátját és reszelt sajtot szór rá. Dőzsöl:)))

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hosszú évek óta így készítem a rántott húst. Nem szeretem a zsemlemorzsás megoldást, csak a karaj és egyéb szárazhúsok, és a sertésmáj esetében. Már most válaszolok:) : nem, nem szívja meg magát a hús zsírral. A hús puha és könnyű marad, a panír pedig kellemesen "roppanós", de nem kemény, mint a zsemlemorzsás panír esetében. Csirkeszárnyat májjal töltve is így készítem el, de a csirkecombot és a pulykacombot is. És amit még szeretek ebben az elkészítésben: nem megy pocsékba a maradék tojás, és a körettel együtt egy időben mindennel készen vagyok, nem egész 1 óra alatt. A szeletek nagyságától függően 6-8 főnek elegendő.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Fincsi, köszönöm szépen.:-O Éva-Anyóca

Gabys

Naggggyon fincsi:), és nem macerás:) Gabi

Éva-Anyóca

Akkor ez az étel nem csak egyszer fog elkészülni!!!! :_))) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek