r
Nosalty Logó

Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta

NS
Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1325
Kalória
53.8g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
108.1g
Zsír
217.2g
Víz
491.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7951 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    322.9 g

Zsír

  • Összesen
    648.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    2950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7173 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3264 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    195.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8956 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    185 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1852 micro
  • Kolin:
    1960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8752 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 7951 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, és kicsontozzuk, majd megsózva félrerakjuk.
  2. A májat megtisztítjuk, és félbevágjuk.
  3. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megsózzuk.
  4. Egy megfelelő méretű májdarabot negfogunk, és amint a csirkeszárny végét visszahajtjuk, a májat a hajlatba dugjuk, és a szárnyvéggel becsípjük, hogy ne essen ki. Amúgy észre lehet venni, a háromszög közepe pontosan alkalmas egy máj belebújtatására, ha túl nagy a máj, vágjunk le belőle. Amint megvagyunk, félrerakjuk a megtöltött szárnyakat is.
  5. Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat, az egyik tálba beleöntjük a lisztet, amibe 1 tk őrölt fekete, vagy színesborsot teszünk, és összekavarjuk vele teljesen. A másik tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, beleöntjük a tejet, és a petrezselyemzöldet is beleszórjuk, majd jól összekavarjuk. A harmadik tálba beleöntjük a zsemlemorzsát.
  6. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat.
  7. Olajat öntünk egy serpenyőbe, közepes hőmérsékletűre forrósítjuk fel. Ezután kisütjük a húsokat. Az első oldalukon mikor sülnek, a serpenyőt lefedjük, így sülnek 7-10 percig, majd a megfordítás után már nyitott serpenyőben sütjük, még további 7-10 percig. Ez az idő természetesen a hús vastagságától, és a csirke korátólfügg mindig.
  8. Ezután kirakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
  9. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p

A rántott csirkeszárnyat és combot, a nagymamám, Mamika készítette így el mindig. (Mrs.S.) Ezért amikor csinálom, és fogyasztjuk, a gyerekkorom idéződik fel. A finom illatok a konyhában, és a vasárnapi ebédek a nagyinál. Ő petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adott hozzá, s elmaradhatatlan volt az almakompót, vagy körtekompót, esetleg meggybefőtt, természetesen minden a kertjéből, a háztartásából származott. Nálunk a gyerkőc jobban kedveli sült krumplival, és gyöngyhagymával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek