r
Nosalty Logó

Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7951 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    322.9 g

Zsír

  • Összesen
    648.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    2950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7173 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3264 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8956 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    185 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1852 micro
  • Kolin:
    1960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8752 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 7951 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, és kicsontozzuk, majd megsózva félrerakjuk.
  2. A májat megtisztítjuk, és félbevágjuk.
  3. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megsózzuk.
  4. Egy megfelelő méretű májdarabot negfogunk, és amint a csirkeszárny végét visszahajtjuk, a májat a hajlatba dugjuk, és a szárnyvéggel becsípjük, hogy ne essen ki. Amúgy észre lehet venni, a háromszög közepe pontosan alkalmas egy máj belebújtatására, ha túl nagy a máj, vágjunk le belőle. Amint megvagyunk, félrerakjuk a megtöltött szárnyakat is.
  5. Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat, az egyik tálba beleöntjük a lisztet, amibe 1 tk őrölt fekete, vagy színesborsot teszünk, és összekavarjuk vele teljesen. A másik tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, beleöntjük a tejet, és a petrezselyemzöldet is beleszórjuk, majd jól összekavarjuk. A harmadik tálba beleöntjük a zsemlemorzsát.
  6. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat.
  7. Olajat öntünk egy serpenyőbe, közepes hőmérsékletűre forrósítjuk fel. Ezután kisütjük a húsokat. Az első oldalukon mikor sülnek, a serpenyőt lefedjük, így sülnek 7-10 percig, majd a megfordítás után már nyitott serpenyőben sütjük, még további 7-10 percig. Ez az idő természetesen a hús vastagságától, és a csirke korátólfügg mindig.
  8. Ezután kirakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 59378
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 17.

Ajánló

A receptben olajban sütjük, bár a nagyi zsírban, vagy libazsírban sütötte. Aki szereti, süsse nyugodtan abban.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rántott csirkeszárnyat és combot, a nagymamám, Mamika készítette így el mindig. (Mrs.S.) Ezért amikor csinálom, és fogyasztjuk, a gyerekkorom idéződik fel. A finom illatok a konyhában, és a vasárnapi ebédek a nagyinál. Ő petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adott hozzá, s elmaradhatatlan volt az almakompót, vagy körtekompót, esetleg meggybefőtt, természetesen minden a kertjéből, a háztartásából származott. Nálunk a gyerkőc jobban kedveli sült krumplival, és gyöngyhagymával.

Hozzászólások

koviani

A recept nagyon jól hangzik, de mi van a kicsontozott csirkecombokkal?

Törölt felhasználó

Ezen sokat nem szoktunk gondolkodni, mert van egy vizslánk... :) De persze egy kis csontot hozzá lehet f?zni valamilyen borsóleves féléhez, kinek hogy tetszik!

Greg

Én bizony nem sajnálnám t?le a finom mangalica zsírt. Igaz, hogy mára már pofátlanul drága. Több mint 500 ft egy fél kg.

Törölt felhasználó

Esetleg ünnepnapokon...:)

Törölt felhasználó

Lányok, Asszonyok! A rántott csirkehús elkészítésére van egy egyszer?bb, olcsóbb és más receptem. S?t már minden rántani valót csak így csinálok. Legyen az hús vagy zöldség, hal stb. 1 tojást felverni villával, hozzáadni kb.2 dl tejet, szintén 2 dl. vízet, sót, összekeverni. Az el?zetesen besózott húst ill. egyéb dolgot beleforgatni, utána lisztbe forgatni és már mehet is a forró olajba. Ha tengeri halat sütök, akkor minden fajta zöldf?szert teszek felaprítva a tojásos keverékbe és ebben forgatom meg utána jöhet a liszt és a forró olaj. A liszt lehet fele-fele arányban finom ill. kukorica liszt. Nagyon finom lesz a készre sült étel. Jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Kedves Soma47! Sokféleképpen lehet bundázni a húsokat, ha valaki nem akar tojást bele rakni, nyugodtan használhat csak tejfölt egy kis tejjel hígitva ez például tojásérzékenyeknek ajánlható /igaz a csirkehús b?rét nekik le kell szedni/, de amit Mamika csinált, azt nem szívesen cserélem fel vizezett változattal, nekem azon a két tojáson nem múlik, s nem éttermi változatra vágyom otthon. A tengeri hal, vagy tintahal bundázásánál másabb változatokat szoktam használni. De a házias ízhez, a csirkehúsnál nálunk ez jön be.

Törölt felhasználó

Kedves szurósp! Ez nem éttermi változat és nem tojás kérdése és f?leg nem vízezett változat! S?t! Ezt úgy min?sítik, hogy a világ legfinomabb rántottcsirkéje New Orleansból.. a jazz hazájából /remélem jó írom le/. Talán egyszer megérné kipróbálni és nem min?síteni el?tte. Nagyon-nagyon finom és egészséges!

Törölt felhasználó

Kedves Soma47! Nem akartalak megbántani, elhiszem,hogy finom az általad javasolt recept, de a hsz-ed kicsit úgy t?nt, mintha le akarnád beszélni az embereket ennek a változatnak a kipróbálásáról. Én ebben a receptben a régi magyar vidéki ízeket próbáltam meg feleleveníteni, s mivel ez a nagymamám vidéken egy grófnál volt anno szakácsn?, gondoltam tetszeni fog az embereknek az általa így elkészített rántottcsirke. Tovább akartam adni, hogy mások is kipróbálhassák, hogy megmaradjon ez a recept, s ne t?njön el. Nekem ez volt, és most is ez a világ legfinomabb rántottcsirkéje, ezért ne vess meg!:) Elfogadom, hogy a New Orleans-i másoknak a világ legfinomabbja, de nem lehet, hogy mégiscsak éttermi? Biztos, hogy adott eseetben meg fogom kóstolni, de általában ha itthon készítek rántottcsirkét, nem az olcsóság az els? szempont, fontosabb az íz. Másrészt azért mert valami amerikai, nem feltétlenül ugrok rá azonnal, el?bb megvizsgálom, kedvemre valók-e az összetev?k. A f?szerek jelen esetben nekem hiányoznának. Remélem nem bántalak meg, mert nem állt szándékomban! Javaslom, inkább rakd fel a New Orleans-i változatot Te is! Hadd legyen több lehet?sége az olvasóknak a csirke bundázására! További jó f?zögetést: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves soma47. Nem sok az 1 tojáshoz az a 4 deci folyadék?

Törölt felhasználó

Kicsit változtattam:a tojáshoz tej helyett tejfölt tettem,és raktam f?szereket a panírmorzsához is.Az eredmény:LENY?GÖZ?!!!!A petrezselyemzöld nagyon jó ötlet,nálunk egyébként is a család kedvence.Köszi a receptet!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Ó kedves soroskovacs, csak most vettem észre a hozzászólásod! Bocsánat! Pedig nagyon boldoggá tud minket tenni, ha csak így közvetve is, de örömet tudtunk szerezni! Köszönjük a visszajelzést! Fogyasszátok egészséggel! A legjobbakat: Mrs Smith

Jahin

Az én nagyim is pont így készítette a rántott csirkét,ez egy tuti recept.Én étolajban sütöm,ehhez adok 2-3 ek mangalicazsírt,mert a zsír sokkal jobban bírja a sütési h?t,az olaj magában könnyebben megég. Üdv.

Törölt felhasználó

Kedves kh, valóban ez egy tuti recept, örülök, hogy Te is kedveled! :)) Az én nagyim is zsírban sütötte, való igaz. Nekem még nem jutott eszembe, hogy keverjem a zsírt és az olajat, no majd lehet kipróbálom! Az olajra valóban vigyázni kell jobban, hogy ne égjen meg, és szép szín?re lehessen sütni a husikat, meg mást is benne, én is sokat kísérleteztem vele, és amikor másik t?zhelyünk lett, akkor megint...:-P No de sebaj, a végeredmény megéri! Azért ezt a zsír - dolgot ki fogom próbálni! Köszönöm: Mrs Smith

Szabó Éva

Kedves Mrs Smith! De tényleg..a recept nem írja,mit kezdünk a 4 csirkecombbal..felhomályosítasz,lécci? :)

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Bepanírozzuk, mint a csirkeszárnyakat! A 6. pontban írtam, hogy bepanírozzuk a húsokat. (szárny, comb) Remélem ízleni fog! Pusz: Mrs Smith

Szabó Éva

Ja,ok..azt hittem a többesszám a csirkeszárnyakra vonatkozik :) amúgy írtam az oldaladon, nem tudom,észrevetted-e :) amúgy jó ezekre a nagymamareceptekre meg az ízükre gondolni :) Az én nagymamám Rigó Jancsija a legtutibb :D

Tarackos

Nagyon jó kis recept!Természetesen nem rontjuk el az ízét olajjal!Csakis zsírban sütjük.Speciál engem hidegen hagy,hogy a New Orleans-i néger zenészek hogy bundázzák a csirkéjüket.Jó falusi kukoricás 80-90dkg pipik(amit Pesten sehol nem kapsz)na ezekb?l lesz az igazi rántott csírke!Javaslom mellé a krumplipürét és a tejfeles uborkasalátát.Mennyei,de egy finom zsenge kapros tökf?zelékkel sem rossz. Kézcsókom a nagymamának.

Törölt felhasználó

A receptben ott van egy kis zavar, hogy a kicsontozott combok helyett is a szárnyakat írta, de ezt lehet érteni! Nem sikerült betölteni a májakat esztétikusan, de a húst? erre való. Süt?ben sütöttem. Sok macerával és mosogatnivalóval jár, de a végeredményért megérte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek