r
Nosalty Logó

Rakott zöldséges patisszon

NS
Rakott zöldséges patisszon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

344
Kalória
19g
Fehérje
56.8g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
412.1g
Víz
14.6g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4067 micro
  • Lut-zea
    3293 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    2472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    2603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24400 micro
  • Lut-zea
    19758 micro
Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

  1. Csinálunk egy pörköltet hús nélkül. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, szórunk rá pirospaprikát, fekete borsot, és rádobjuk a felaprított gombát, majd a fagyasztott zöldbabot és zöldborsót, végül a paradicsomlevet tesszük az edénybe.
  2. A végén sózzuk, mert állítólag a gombának így jó (én nem tudom:-) de betartom)! A kész pörköltet félretesszük.

Tönkölybúza elkészítése

  1. Másfél bögre tönkölybúzát (elfogyott a barna rizs) kétszeres forralt vízben felteszünk főni (lassú tűzön). Kb. 15 perc alatt kész lesz. Ízlés szerint sózzuk. A kész tönkölybúzát félretesszük.

Összeállítás

  1. A patisszont megpucoljuk, és vékony szeletekre felvágjuk. (Mivel nagyon kemény volt a patisszon, így gyorsan a tűzhelyen megpároltam, de valószínűleg feleslegesen, mert a tepsiben is megpuhult volna... de javaslom a párolást, hogy tuti puha legyen.)
  2. Előveszünk egy nagy tepsit, egy kicsit kikenjük olívaolajjal, alulra pakoljuk a patisszont.
  3. A patisszonra jön a következő réteg, a tönkölybúza, majd a pörkölt. Utána egy kicsit megsózott joghurtot oszlatunk szét.
  4. Ezek után betesszük a sütőbe a tepsit, és amíg meg nem pirul egy kicsit az étel (kb. 30 perc), addig lereszeljük a tofut és a light trappista sajtot.
  5. Összekeverjük a tofut és a sajtot, majd az utolsó 10 percben kivesszük a tepsit, és az ételre szórjuk. Addig tartjuk bent a sütőben, amíg meg nem olvadt a sajt... egy kicsit hagytam, hogy megbarnuljon, én úgy szeretem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem volt kedvünk elmenni bevásárolni, kinyitottam a hűtőt és a fagyasztót. Ezeket találtam :-) Nagyon finom ebéd lett, aztán vacsora :-)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...