Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldséges patisszon

Rakott zöldséges patisszon
Rakott zöldséges patisszon
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvünk elmenni bevásárolni, kinyitottam a hűtőt és a fagyasztót. Ezeket találtam :-) Nagyon finom ebéd lett, aztán vacsora :-)

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

ajánlat

Tönkölybúza helyett jó a barna rizs is :-) illetve a zöldségek is variálhatóak. Sőt a tofu helyett mehet még trappista sajt, de úgy nem annyira "diétás" :-) Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

  1. Csinálunk egy pörköltet hús nélkül. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, szórunk rá pirospaprikát, fekete borsot, és rádobjuk a felaprított gombát, majd a fagyasztott zöldbabot és zöldborsót, végül a paradicsomlevet tesszük az edénybe.
  2. A végén sózzuk, mert állítólag a gombának így jó (én nem tudom:-) de betartom)! A kész pörköltet félretesszük.

Tönkölybúza elkészítése

  1. Másfél bögre tönkölybúzát (elfogyott a barna rizs) kétszeres forralt vízben felteszünk főni (lassú tűzön). Kb. 15 perc alatt kész lesz. Ízlés szerint sózzuk. A kész tönkölybúzát félretesszük.

Összeállítás

  1. A patisszont megpucoljuk, és vékony szeletekre felvágjuk. (Mivel nagyon kemény volt a patisszon, így gyorsan a tűzhelyen megpároltam, de valószínűleg feleslegesen, mert a tepsiben is megpuhult volna... de javaslom a párolást, hogy tuti puha legyen.)
  2. Előveszünk egy nagy tepsit, egy kicsit kikenjük olívaolajjal, alulra pakoljuk a patisszont.
  3. A patisszonra jön a következő réteg, a tönkölybúza, majd a pörkölt. Utána egy kicsit megsózott joghurtot oszlatunk szét.
  4. Ezek után betesszük a sütőbe a tepsit, és amíg meg nem pirul egy kicsit az étel (kb. 30 perc), addig lereszeljük a tofut és a light trappista sajtot.
  5. Összekeverjük a tofut és a sajtot, majd az utolsó 10 percben kivesszük a tepsit, és az ételre szórjuk. Addig tartjuk bent a sütőben, amíg meg nem olvadt a sajt... egy kicsit hagytam, hogy megbarnuljon, én úgy szeretem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 498
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rakott zöldség diétásan, rakott zöldség tönkölybúzával, rakott zöldség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

174
vöröshagyma 225 g
csiperkegomba 180 g
zöldborsó 70 g
zöldbab 180 g
paradicsomlé 2.7 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 g
tönkölybúza 350 g
víz 7 dl
0 ízlés szerint
patisszon 1280 g
tofu 110 g
trappista sajt 50 g
joghurt 200 g