r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek Marcsiseftől

Marcsisef
Rakott zöldségek Marcsiseftől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

588
Kalória
29.3g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
430.7g
Víz
234.6g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    6028 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1722.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    24113 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 2351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, és zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és fehéredésig pirítjuk. Aláöntünk 1dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A burgonyát alapos mosás után héjastól sós vízben megfőzzük.
  4. A sárgarépát, zellert megtisztítjuk, megmossuk, egészben sós vízben megfőzzük.
  5. A kelkáposztát nagyobb laskára vágva szintén sós vízben főzzük meg. Valamennyit hagyjunk langyosra hűlni.
  6. A burgonyát megtisztítjuk, és csakúgy mint a zellert, 4-5 mm vastag karikákra, a sárgarépát hosszában ugyanilyen vastag szeletekre vágjuk.
  7. A tepsit vajjal kikenjük, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. A tepsi aljára a burgonya felét terítjük, következik szépen soronként a sárgarépa, a zeller, a darált hús, a kelkáposzta, végül a maradék burgonyával betakarjuk.
  9. Meglocsoljuk sóval ízesített tojásos tejszínnel.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30X6

A bespájzolt zöldségeket megmentettem az enyészettől.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...