r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek Marcsiseftől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Rakott zöldségek Marcsiseftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    6028 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1722.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    24113 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 2351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, és zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és fehéredésig pirítjuk. Aláöntünk 1dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A burgonyát alapos mosás után héjastól sós vízben megfőzzük.
  4. A sárgarépát, zellert megtisztítjuk, megmossuk, egészben sós vízben megfőzzük.
  5. A kelkáposztát nagyobb laskára vágva szintén sós vízben főzzük meg. Valamennyit hagyjunk langyosra hűlni.
  6. A burgonyát megtisztítjuk, és csakúgy mint a zellert, 4-5 mm vastag karikákra, a sárgarépát hosszában ugyanilyen vastag szeletekre vágjuk.
  7. A tepsit vajjal kikenjük, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. A tepsi aljára a burgonya felét terítjük, következik szépen soronként a sárgarépa, a zeller, a darált hús, a kelkáposzta, végül a maradék burgonyával betakarjuk.
  9. Meglocsoljuk sóval ízesített tojásos tejszínnel.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3949
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Kockákra vágva forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A bespájzolt zöldségeket megmentettem az enyészettől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.