r
Nosalty Logó

Rakott zöldség Alexandra konyhájából

NS
Rakott zöldség Alexandra konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

370
Kalória
18.2g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
401g
Víz
84.8g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2002 micro
  • β-karotin
    3878 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    6005 micro
  • β-karotin
    11634 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 1110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    519 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Minden zöldséget összemetélünk, és beletesszük a tálba.
  2. A tejszínbe belezúzzuk a foghagymákat, fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  3. Ráöntjük a halomra.
  4. A sajtot szeletekben a halom tetejére helyezzük, vagy ráreszeljük.
  5. Alufóliát teszünk a tálra, és már mehet is a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha egy könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor ez tökéletes rá :) Persze férfiaknak nem igazán tetszetős, mivel nincs benne husi :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...