r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos mediterrán rakott zöldség

NS
Füstölt sajtos mediterrán rakott zöldség
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

383
Kalória
15g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
328.6g
Víz
69.3g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1687 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5363 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    3012 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1971.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4562 micro
  • β-crypt
    932 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10121 micro
Összesen 2297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!)
  2. Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csepp olívaolajat teszünk. Akkor jó, amikor kezd egy kicsit megpirulni. Ha kész, kivesszük és tányérra rakjuk.
  3. Megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük a többi zöldséget is. A gombát szeletekre, a cukkinit és póréhagymát karikákra, a kaliforniai paprikát apró kokcákra vágjuk.
  4. Elkészítjük a tejfölös öntetet. A tejfölt kis tálkában összekeverjük két csipet sóval, a tojással, a medvehagymával és a fokhagymával.
  5. A krumpli héját lehúzzuk, karikára vágjuk, és sorban a tepsi aljára rendezzük. Finoman megsózzuk. Ezután következik az elősütött padlizsán, majd a cukkini, gomba, kaliforniai paprika, póréhagyma, majd újból picit megsózzuk.
  6. Egyenletesen meglocsoljuk a tejfölös öntettel.
  7. Kb. 20 percig fólia alatt sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6

Húsmentes napot szeretten volna tartani. A zöldségesnél sikerült a kedvenc zöldségeimet összeválogatni.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek