r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Sajtosroló konyhájából

Sajtosroló
Rakott zöldbab Sajtosroló konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

709
Kalória
41.1g
Fehérje
61.9g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
344.6g
Víz
139.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    344.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 709 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5375.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2947 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2067.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 4252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, zsíron megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig forgatjuk. Hozzáöntünk 1-2 deci vizet, só, bors, majoranna, fűszerpaprika. Én még nyomtam hozzá egy kis csípős "Puszta íze" krémet, de az elhagyható. Ne legyen száraz, maradjon alatta kevés lé. Mikor kész, hozzákavarunk 2 ek. tejfölt.
  2. A zöldbabot (én fagyasztottat használtam) pici vízzel, sóval, borssal fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A rizset megfuttatjuk kevés olajon, kétszeres vízzel/alaplével felöntjük. Só, bors, delikát (ha nincs alaplé). Ha már csak a közepe roppan, elzárjuk, lefedjük, hagyjuk puhulni.
  4. A maradék tejfölt felöntjük tejjel, és elkeverjük.
  5. Egy jénaiba elkezdjük rétegezni: rizs, hús, zöldbab, tejfölös öntet kevesebbik fele. Ezt megismételjük, és a tetejére borítjuk a maradék tejfölt. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük. Gazdagon, ízesen. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...