r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Sajtosroló konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtosroló
Rakott zöldbab Sajtosroló konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 709 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5375.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2947 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2067.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 4252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, zsíron megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig forgatjuk. Hozzáöntünk 1-2 deci vizet, só, bors, majoranna, fűszerpaprika. Én még nyomtam hozzá egy kis csípős "Puszta íze" krémet, de az elhagyható. Ne legyen száraz, maradjon alatta kevés lé. Mikor kész, hozzákavarunk 2 ek. tejfölt.
  2. A zöldbabot (én fagyasztottat használtam) pici vízzel, sóval, borssal fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A rizset megfuttatjuk kevés olajon, kétszeres vízzel/alaplével felöntjük. Só, bors, delikát (ha nincs alaplé). Ha már csak a közepe roppan, elzárjuk, lefedjük, hagyjuk puhulni.
  4. A maradék tejfölt felöntjük tejjel, és elkeverjük.
  5. Egy jénaiba elkezdjük rétegezni: rizs, hús, zöldbab, tejfölös öntet kevesebbik fele. Ezt megismételjük, és a tetejére borítjuk a maradék tejfölt. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 222 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1994
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab Sajtosroló konyhájából
Sajtosroló 30 recept

Szeretjük. Gazdagon, ízesen. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!