r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab laskagombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marry
Rakott zöldbab laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 3140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1306 micro
  • β-karotin
    3657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4202.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    5224 micro
  • β-karotin
    14628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3014 micro
Összesen 3140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Elkészítés

Besamel mártás

  1. Margarint felolvasztjuk az edényben, rákanalazzuk a lisztet, és összekeverjük. Picit pirítjuk. Felöntjük tejjel. Beleszórjuk a szerecsendiót és a sót, és addig főzzük, míg egyet rottyan és besűrűsödik.

Laskagomba pirítás

  1. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, a vöröshagymát felkockázzuk, és beletesszük, és fonnyasszuk. Utána rátesszük a felaprított gombát, répát és a fűszerkeveréket, sót, 10 percig takarék lángon kevergetve pirítjuk őket. Végül a magokat is hozzákeverjük.

Hús sütés

  1. Olajon megpirítjuk a húst egy serpenyőben.

Rétegezés

  1. Egy jénai tál alját kikenjük margarinnal. 1 réteg zöldbab kerül rá, 2. a gombás dolog, 3. hús, 4. besamel mártás, majd elölről kezdjük. A tetején lesz a besamel. Betesszük a sütőbe, sütjük kb. 20 percig 200 fokon, majd a tetejére rakjuk a sajtot, és visszatesszük még 10 percre sütni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1023
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem laskagombát, és gondolkodtam, mit is alkothatnék belőle, aztán eszembe jutott, hogy van itthon zöldbabom, és mennyire szeretnék zöldbabot enni. Nézelődtem interneten, és szembejött a klasszikus rakott zöldbab. Hmmm nyami... De gombás ételt néztem, ebben meg nincs.. Így aztán összegyúrtam, és így lett ebédünk. :)

Hozzávalók

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?