r
Nosalty Logó

Zöldbabos "csapdössze"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos "csapdössze"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    358 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12977 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    7637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1188 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2860 micro
Összesen 5407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    604 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Arizst másfélszeres vízmennyiségben készre főzzük.
  2. Azöldbabot 5 percre sós, forró (esetleg ételízesítős) vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
  3. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, a krémfehérsajtot pedig vékonyabb szeletekre.
  4. A tejfölt összekeverjük a paradicsomsűrítménnyel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: rizs, zöldbab, szalonnakockák, tejfölös-paradicsomos szósz, krémfehérsajt. Ebben a sorrendben még egyszer megismételjük a rétegezést. Ha ez kész, a tetejét befedjük a baconnel..
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15610
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este a napi rohanás után belenéztünk a hűtőbe, és az ott találtakból sült ki ez az egyszerű, gyors, ámde nagyon finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...