r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LillyAnne
Rakott zöldbab gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    333.9 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12146.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    3042 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    4619 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    1214 micro
  • β-karotin
    6946 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11790 micro
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a bacont. Rátesszük a húst, és fehérre pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük (a sózásnál ügyeljünk a bacon sósságára). Fedő alatt pároljuk puhára a húst.
  2. 500 g tejfölt keverjünk simára, majd tegyünk a húshoz, és főzzük össze kb. 5 perc alatt. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  3. Lobogó ételízesítős, enyhén szódabikarbónás vízben főzzük félpuhára a zöldbabot. Ezalatt vajazzuk és morzsázzunk ki egy nagy tepsit.
  4. Ha kézmelegre hűlt a hús, habarjunk el benne 1 tojást. A bab felét egyenletesen terítsük szét a tepsi alján. Oszlassuk el a masszát, és fedjük be a maradék zöldbabbal.
  5. A megmaradt 300 g tejfölt keverjük össze a tojással és 5 dkg reszelt sajttal. Simítsuk rá a babra, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23805
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LillyAnne 3 recept

Valami rakott ételre vágytam, de amit elterveztem, nem találtam a zöldségesemnél, így hirtelen felindulásból váltottam alapanyagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...