Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán
Rakott padlizsán
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert
könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk.
A padlizsán besózása és kileveztetése is azt a célt szolgálja, hogy az esetleges keserű ízét elvegyük, de ha öreg, túl sok a magja
már a besózás sem használ.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk és 2 ek olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a darált  húst, 1 ek vizet és kb 20 perc alatt puhára pároljuk, 0,5 tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  4. A padlizsánról lecsepegtetjük a levet, amit időközben engedett, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és lisztbe forgatjuk a szeleteket.
  5. Olajat forrósítunk és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen kisütjük ( 3-4 perc ).
  6. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
  7. Egy tűzálló tálba rakunk egy sor padlizsánt, arra terítjük a darált hús felét, aztán ismét padlizsánt és darált húst, majd a tetejére padlizsánt teszünk.
  8. A tejfölt jól összekeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra.
  9. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 964
elküldve: 12
receptkönyvben: 266
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hússal rakott padlizsán

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

OEnci
OEnci Sun, 2013-09-15 20:31

Ez nagyon finom lett, koszonom a receptet!
Parom javaslatara legkozelebb egy kis Worchester szoszt is teszek majd a husiba, ajanlom mindenkinek.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sun, 2012-10-28 21:46

Kedves Muci!
Most néztem végig az összes receptet, és rendesen meg is éheztem. Rengeteg finomságot láttam, köztük a rakott padlizsánt, ami a tökök közt a kedvencem. Sok ételt találtam amit én is hasonlóan készítek, de nem csoda, hisz én is alföldi vagyok. Jó párat el is mentettem. További jó sütés-főzést, és szép estét kívánok. Éva

Muci
Muci / Muci Tue, 2012-10-30 17:08

Kedves Éva / Varga1966 / !
Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és végig nézted az összes receptemet, sőt még nem is egyhez hozzászóltál. Remélem ki is próbálsz néhányat.
Üdvözöllek : Muci

cucka
cucka Fri, 2011-05-13 19:35

Ma készítettem el ebédre, isteni lett, hálás köszönet érte! :)

1212
padlizsán 60 dkg
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
bors 2 kk
1.5 tk
finomliszt 10 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 2.5 dl