Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spárgás csirkemell

Rakott spárgás csirkemell
Rakott spárgás csirkemell
90 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárga szezonjában igyekszem minél több spárgás ételt készíteni, mert nagyon szeretjük, és egészséges. Ez az étel is nagyon finom egytálétel. Csak ajánlani tudom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 125 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben 0,5 dkg kókuszzsírral megfőzzük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a megfőtt rizzsel összekeverjük.
  2. Közben a spárgát megtisztítjuk és alaposan megmossuk. A porcukorral, a citromlével és egy nagy csipet sóval, forrástól számítva kb. 4-5 perc alatt megfőzzük a spárgát.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kókuszzsíron (5,5 dkg) kérget pirítunk a csirkemellszeletek mindkét oldalára egy nagy serpenyőbe. Ez oldalanként kb. 2 perc. A megmaradt zsiradék kb. felét egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, és kikenjük vele, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és felaprítjuk. A serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük (pár perc) és sózzuk. Közben a megmosott paradicsomokat is feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Még 1-2 percig kevergetve főzzük. A lángot lezárjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és összekeverjük.
  5. Elkezdjük rétegezni az ételünket a kimorzsázott tepsinkbe. Először a spárga felét rendezzük bele. Erre jön a petrezselymes rizs, majd ezt megkenjük a fél adag tejföllel. Erre sorakoztatjuk a hússzeleteket, és rajtuk elosztjuk a lecsót. Erre kerül a spárga másik fele. Lereszeljük a trappista sajtot. Összekeverjük a maradék tejföllel, és rákenjük a spárga tetejére.
  6. Sütőbe toljuk (én hideg sütőbe toltam), és 210 fokon kb. 40-45 percig, pirosodásig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom tavaszi egytálételt.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 922
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás csirkemell, rakott spárga csirkemellel, rakott csirkemell spárgával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

714
csirkemell filé 60 dkg
zöldspárga 1 kg
rizs 26 dkg
víz 5 dl
tejföl 60 dkg
trappista sajt 15 dkg
kókuszzsír 6 dkg
citromlé 3 ek
porcukor 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 4 dkg
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint