r
Nosalty Logó

Rizzsel rakott gomba

Lizinka_
Rizzsel rakott gomba
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

740
Kalória
19.8g
Fehérje
62g
Szénhidrát
46.5g
Zsír
388.8g
Víz
342.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3621 micro
Összesen 2958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Egy méretes edényben forró olajon pár percig átkeverjük a rizst, majd sózzuk, és felöntjük forró vízzel. Hagyjuk kb. 5-6 percig forrni. Ezután lekapcsolva alatta a lángot (tüzet) hagyjuk, hogy készre dagadjon. A tejfölt sózzuk, borsozzuk. A főtt tojásokat kisebb kockákra vágjuk.
  2. A gombát tisztítás után tetszőleges alakúra szeleteljük. A petrezselymet és a hagymát finomra aprítjuk. Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kevergetve sütögetjük, majd sózzuk, és rászórjuk a petrezselymet. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Egy méretes tepsi vagy jénaitál (nálam ez 24x15 cm) aljába teszünk egy kevéske olajat, és a rizs felét egyenletesen belesimítjuk. Itt-ott tejfölt csepegtetünk rá. Erre jön a gombás ragu. A ragura az apró darabokra vágott főtt tojás, ide-oda csepegtetett tejföl. Erre elosztjuk egyenletesen a maradék rizst.
  4. A megmaradt tejfölbe belekeverjük a nyers tojást. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a rizs tetejére. Előmelegített 180 C fokos sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, és úgy tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x15

Variáció bármilyen gomba elkészítésére. Aki szereti a gombát, gombás ételeket, annak biztosan ízleni fog.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...