r
Nosalty Logó

Rakott cukkini nopara konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott cukkini nopara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13067.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    3512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    3317 mg
  • Nátrium
    5491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3266 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    12577 micro
Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2671 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a darált húst, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel (ez éppen ellepi), fűszerezzük, és hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Kb. 30 percet főzzük fedő alatt, ha közben elfő a víz, pótoljuk.
  2. Amíg fő a hús, megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit, és a zöld héjával együtt hosszú és széles szeletekre vágjuk, hiszen ez helyettesíti majd a tésztát. Kiterítjük egy tálcára, és megsózzuk, hogy a felesleges víz távozzon a zöldségből.
  3. A megfőtt husihoz hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomkonzervet, és kb. 300 ml paradicsomszószt, így főzzük tovább most már fedő nélkül. Tíz perc után sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a maradék szószt, és lekapcsoljuk.
  4. Ahogy a valódi lasagne-t is, ezt is rétegezzük, alulra kerül egy kis tejszín, majd egy réteg leitatott cukkini, réteg hús, tejszín és reszelt sajt. Egy közepes méretű tepsibe két vastag húsos réteg fér. A tetejét tejszínnel és sajttal zárjuk.
  5. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5833
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc ételem a lasagne, de nem könnyű étel, ezért amikor egy hasonló receptet találtam egy amerikai oldalon, akkor rögtön lecsaptam rá.

Hozzávalók

A húshoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek