Pármai padlizsán 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g padlizsán45 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
63g parmezán sajt245 kcal
Összesen
639
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
750g padlizsán178 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
1000g konzerv paradicsom160 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
250g parmezán sajt980 kcal
Összesen
2556
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
29.9g padlizsán7 kcal
-
7.2g főtt tojás11 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.4g bazsalikom1 kcal
-
2.5g olívaolaj23 kcal
-
39.8g konzerv paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4g mozzarella12 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
102
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2806.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 942 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 499 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1219 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 6863 micro
-
Lut-zea 1284 micro
Összesen
639
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.2 g
Zsír
-
Összesen 172 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11227.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 4085 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2805 mg
-
Nátrium 3769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1995.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1350 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 943 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4878 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 27450 micro
-
Lut-zea 5136 micro
Összesen
2556
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1094 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
750 g padlizsán
-
3 db főtt tojás
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
8 ek olívaolaj
-
100 dkg konzerv paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
100 g mozzarella
-
250 g parmezán sajt
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, mossuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, konyhai papírtörlő közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb.1 órát állni hagyjuk.
- Hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk apróra.
- 2 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre dinszteljük, felöntjük a paradicsomkonzervvel, felfőzzük, és további 15-20 percig főzzük. A bazsalikom felét a mártáshoz keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- A padlizsán szeleteket szárazra töröljük. Majd a megmaradt olajban adagonként aranysárgára sütjük. Konyhai törlőre szedjük.
- A parmezánt lereszeljük. A mozzarellát és a tojásokat vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük paradicsomszósszal. Ráteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk parmezánnal, tojás és mozzarella szeleteket rakosgatunk rá, majd következik a paradicsomszósz, majd a végén megszórjuk bazsalikommal. A rétegezést folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók, szósszal és parmezánnal fejezzük be.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14207
- Feltöltés dátuma: 2010. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A parmiggiana di melanzane tipikus nápolyi étel: padlizsánszeletek összesütve mozzarella sajtban, parmezánban és paradicsomszószban.