Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pármai padlizsán 3.

Pármai padlizsán 3.
Pármai padlizsán 3.
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A parmiggiana di melanzane tipikus nápolyi étel: padlizsánszeletek összesütve mozzarella sajtban, parmezánban és paradicsomszószban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, mossuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, konyhai papírtörlő közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb.1 órát állni hagyjuk.
  2. Hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk apróra.
  3. 2 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre dinszteljük, felöntjük a paradicsomkonzervvel, felfőzzük, és további 15-20 percig főzzük. A bazsalikom felét a mártáshoz keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A padlizsán szeleteket szárazra töröljük. Majd a megmaradt olajban adagonként aranysárgára sütjük. Konyhai törlőre szedjük.
  5. A parmezánt lereszeljük. A mozzarellát és a tojásokat vékony szeletekre vágjuk.
  6. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük paradicsomszósszal. Ráteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk parmezánnal, tojás és mozzarella szeleteket rakosgatunk rá, majd következik a paradicsomszósz, majd a végén megszórjuk bazsalikommal. A rétegezést folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók, szósszal és parmezánnal fejezzük be.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 901
elküldve: 3
receptkönyvben: 251
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parmiggiana di melanzane, nápolyi rakott padlizsán, paradicsomos-sajtos rakott padlizsán főtt tojással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomato67
tomato67 Mon, 2014-12-08 18:45

Sütőben is elő lehet sütni a szeleteket, zsiradék nélkül, igaz? :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-19 15:50

Még egy apró javaslat! A rétegezésnél csak a parmezánt használni és a tetejére tenni a sütőmozzarellát!Sokkal szebben sül mint a parmezán! Mindenkinek JÓ étvágyat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-19 15:46

Tisztelettel javasolnám minden kedves kiváncsiskodónak,amatőr szakácanak,hogy az előkészített padlizsánt grillrácson,vagy nagyon kevés olivaolajon süsse elő és úgy folytassa az elkészítését az ételnek! Egy fokkal nagyobb gasztroélvezetben lesz része!

642
padlizsán 750 g
főtt tojás 3 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 8 ek
konzerv paradicsom 100 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
mozzarella 100 g
parmezán sajt 250 g