r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Pármai padlizsán 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11227.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    4085 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2805 mg
  • Nátrium
    3769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    27450 micro
  • Lut-zea
    5136 micro
Összesen 2556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, mossuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, konyhai papírtörlő közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb.1 órát állni hagyjuk.
  2. Hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk apróra.
  3. 2 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre dinszteljük, felöntjük a paradicsomkonzervvel, felfőzzük, és további 15-20 percig főzzük. A bazsalikom felét a mártáshoz keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A padlizsán szeleteket szárazra töröljük. Majd a megmaradt olajban adagonként aranysárgára sütjük. Konyhai törlőre szedjük.
  5. A parmezánt lereszeljük. A mozzarellát és a tojásokat vékony szeletekre vágjuk.
  6. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük paradicsomszósszal. Ráteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk parmezánnal, tojás és mozzarella szeleteket rakosgatunk rá, majd következik a paradicsomszósz, majd a végén megszórjuk bazsalikommal. A rétegezést folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók, szósszal és parmezánnal fejezzük be.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14187
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parmiggiana di melanzane tipikus nápolyi étel: padlizsánszeletek összesütve mozzarella sajtban, parmezánban és paradicsomszószban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!