Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott brokkoli 5. - sonkával

Rakott brokkoli 5. - sonkával
Rakott brokkoli 5. - sonkával
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a brokkolit, levesnek is, rántva is, párolva is. Minden héten előkerül valamilyen formában.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben főzzük 5-6 percig.
  2. A tejfölt, a tojást, a keményítőt, sót, szerecsendiót, ételízesítőt jól összekeverjük.
  3. Egy jénai tálat vagy tepsit kibéleljük baconnel, ráteszünk egy sor brokkolit, meglocsoljuk a tejföllel. Mehet rá a sonka, majd megint brokkoli.
  4. Ráöntjük a maradék tejfölt, és betakargatjuk a baconnal, mehet a sütőbe.
  5. Reszelt sajtal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 241
elküldve: 2
receptkönyvben: 182
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkával rakott brokkoli, baconös rakott brokkoli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2011-06-24 16:28

Én még nem ettem brokkolit,de ezt a receptet elmentettem,mert nagyon guszta és könnyűnek tűnik.Remélem fincsi is!Köszönöm!

1133
brokkoli 50 dkg
gépsonka 10 dkg
bacon 20 dkg
tejföl 150 g
tojás 2 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg