r
Nosalty Logó

Sajtos rakott tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Sajtos rakott tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3890.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2432 micro
Összesen 1669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat kisebb cikkekre.
  2. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával.
  3. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot.
  4. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik.
  5. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a rakottasra, hogy mindenhova jusson.
  6. A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával.
  7. Atetejérekevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. (Nem kell lefedni.)
  8. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk a szeletelt mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul.
  9. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 74714
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos rakott tök
ze(n)derta 188 recept

Úgy kezdődött, hogy rántott tököt sütök... De aztán sehogysem akaródzott a tűzhely mellett ácsorogni, így született az ötlet. Ha van olyan, hogy lengyel karfiol, akkor miért ne lehetne lengyel tök is? Vagy legalább valami nagyon hasonló. Hála a szép időnek, meg a gondos gazdák másodvetésének, megint nagyon szép zsenge tököt lehet kapni a piacon. Érdemes kihasználni a lehetőséget.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek