r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab krémesen lágy öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Rakott zöldbab krémesen lágy öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3394 micro
Összesen 1469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, és megtisztítjuk.
  2. Sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd egy szűrőtálon lecsepegtetjük.
  3. A 5 dkg vajat egy edényben megolvasztunk, és beletesszük a lisztet. Kevergetve szép vajszínűre pirítjuk a lisztet. Nem szabad megbarnulnia!!
  4. Ezután felöntjük a tejjel, és kevergetve besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tepsi alját vékonyan megkenjük vajjal, majd beleteszünk egy réteg hosszába fektetett zöldbabot. Megszórjuk reszelt sajttal. Erre tesszük a következő réteg babot. Két réteg bab lerakása elég!
  6. A főtt zöldbabra öntjük a mártást, kicsit megütögetjük a tepsi alját a kezünkkel, hogy az öntet befolyjon a babok közé. Ezután meghintjük a maradék reszelt sajttal, és rárakosgatjuk a maradék vajdarabokat.
  7. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva, kenyérrel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6167
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott zöldbab krémesen lágy öntettel
Lizinka_ 550 recept

A számtalan rakott zöldbab variáció közül ezt készítettem a kisfiam kérésére, mert ez a kedvence. Örömmel tettem, mert mi is szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek