r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

Hobbychef
Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

rizs

821
Kalória
57.7g
Fehérje
72g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
465.5g
Víz
203.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 1643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3928.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    931 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    8363 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4873 micro
Összesen 1643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

hús

  1. A csirkemellet kettészeljük, kiklopfoljuk, formázzuk, fűszerezzük. Betesszük a hűtőbe.
  2. A batátát felkockázzuk, a krumplikat, a retket és a spenótot megmossuk, a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A kertben vágunk rozmaringot és petrezselymet.
  3. Egy serpenyőbe teszünk 1 kanálnyi vajat, ráhelyezzük az egyik mellet, amire rétegesen rápakoljuk a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezünk. Betakarjuk a másik mellfilével. Mellérakjuk a zöldségeket, fűszerezzük, s ráhelyezzük a rozmaringszálakat. Letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütjük.
  4. Közben megfőzzük a rizst, hozzákeverjük a durván aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk.
  5. Fél óra elteltével levesszük a fóliát, a húsra tejfölt kanalazunk, s megszórjuk reszelt sajttal. Átkapcsolunk grillfokozatra, és még 15 percig sütjük 200 C fokon.
  6. Tálaláskor formázunk a tányérra rizst, vágunk mellé három szelet húst, s körítjük zöldségekkel. A rizskupacba beleszúrunk egy petrezselyemlevelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...