Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus szerb gyuvecs

Klasszikus szerb gyuvecs
Klasszikus szerb gyuvecs
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés munka és mosogatnivaló, viszont tartalmas étel, amivel az egész család jóllakik?
Igen, létezik!
Ez a szerb gyuvecs!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az edényt lanyos vízben, 1 órát áztatjuk. A tarját megtisztítjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A cseréptálat kikenjük vajjal vagy bármilyen zsiradékkal, és már kezdhetjük is a rétegezést.
  3. Alulra fektetjük a hagymát, erre jön a paradicsom fele, majd fél bögre rizs.
  4. A következő réteg a paprikáé, utána jöhet tarja, szépen egyenletesen elosztva. Ha nem fűszereztük előre az alapanyagokat, akkor minden réteg után sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  5. A tarjára helyezzük a paprika másik felét, majd a fennmaradó rizst, és végül a paradicsomot.
  6. A tejföllel zárjuk a sort, jó vastagon kenjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. Lefedjük, kb. 60 percig 180 fokon sütjük, majd fedő nélkül még legalább 20-30 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
paprika 4 db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 75 dkg
vaj 1 ek
rizs 1 bögre
sertéstarja 50 dkg
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint