r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerdi
Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 427 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4496 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    788 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk. Mind a négy fél csirkemellet 3-4 lapos szeletre vágjuk.
  2. A lisztet elvegyítjük a sóval, borssal, paprikával.
  3. A füstölt sajtot lereszeljük, a trappistát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Egy tűzálló edény alját kiolajozzuk. A hússzeleteket a lisztbe forgatjuk, s az edénybe rakunk egy réteget. Rászórjuk a reszelt sajt felét. Újabb lisztbe forgatott húsréteg következik, majd reszelt sajt. Befedjük a maradék hússal, ha marad liszt, a tetejére szórjuk.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, ráöntjük a tejszínt.
  6. Sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul, s a hús puha lesz. Közben besűrűsödik, s ha kihűl, szeletelhető lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28955
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta ki szerettem volna próbálni, de ha megkérdeztem a családot, inkább rántott húst kértek. Most nem kérdeztem. A  férjem szerint rántva jobb lett volna. De a lényeg: a gyerekeknek ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek