Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes

Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes
Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ki szerettem volna próbálni, de ha megkérdeztem a családot, inkább rántott húst kértek. Most nem kérdeztem. A  férjem szerint rántva jobb lett volna. De a lényeg: a gyerekeknek ízlett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk. Mind a négy fél csirkemellet 3-4 lapos szeletre vágjuk.
  2. A lisztet elvegyítjük a sóval, borssal, paprikával.
  3. A füstölt sajtot lereszeljük, a trappistát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Egy tűzálló edény alját kiolajozzuk. A hússzeleteket a lisztbe forgatjuk, s az edénybe rakunk egy réteget. Rászórjuk a reszelt sajt felét. Újabb lisztbe forgatott húsréteg következik, majd  reszelt sajt. Befedjük a maradék hússal, ha marad liszt, a tetejére szórjuk.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, ráöntjük a tejszínt. 
  6. Sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul, s a hús puha lesz. Közben besűrűsödik, s ha kihűl, szeletelhető lesz.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 590
elküldve: 12
receptkönyvben: 334
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejszínes rakott csirkemell, sajtos-tejszínes csirkemell sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
csirkemell filé 2 db
füstölt sajt 20 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl
trappista sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek