Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott gombás penne

Rakott gombás penne
Rakott gombás penne
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap gombára éheztem, így vettem fél kiló gombát és kinéztem egy egyszerű receptet, amit megspékeltem kicsit anyám házi paprikakrémjével és lecsójával. Nagyon jó, szaftos és finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rá a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk (én delikátot is teszek bele), majd a bazsalikomlevelet, és 5 percig hagyjuk rotyogni. (Én ekkor beletettem 3 ek lecsót és 3 ek paprikakrémet, hogy jó szaftos legyen.)
  3. Hozzáadjuk a gombát és ha kell egy kis vizet is. Megpároljuk, ezalatt előmelegítjük a sütőt, és kifőzzük a tésztát.
  4. Kikenünk egy jénai tálat olajjal, a tésztát szétterítjük rajta és erre ráöntjük a paradicsomos-gombás mártást, vagy össze is keverhetjük őket. A tetejét vékony szeletekre vágott mozzarellával fedjük be, majd addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 703
elküldve: 4
receptkönyvben: 265
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandal

Mióta szakács: 2011.11.09.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos penne, rakott gombás tészta, mozzarella sajtos tészta gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2012-01-12 03:25

Karacsonykor csinaltam eloszor rakott gombat (itteni recept) es nagyon finom lett. Kiprobalom a tiedet is, mert ez is jol hangzik. A paprikakrem mit jelent, ajvar vagy piros arany?

662
csiperkegomba 500 g
paradicsomszósz 3 ek
lecsó 10 dkg
paprikakrém 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
penne 300 g
mozzarella 40 dkg