Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta

Rakott tészta
Rakott tészta
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel az én Kedvesem kedvenc étke, egyszerű ám, de nagyszerű!
Mindig szigorúan ragaszkodik minden összetevőhöz, és mindig ő maga készíti el, nem bízván másra a feladatot :).
Most megosztom Veletek ezt a titkos receptet, remélem másoknak is fogára való lesz :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Enyhén sós vízben feltesszük főni a tésztát. (Ne főzzük teljesen puhára, mert sütés közben is még puhulni fog úgyis.)
  2. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a szószt: közepes lángon, kevés étolajon pár perc alatt megpirítjuk a vagdalt húst, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot is, és együtt még pár percig pirítjuk ezt az egyveleget, végül hozzáadjuk a tejfölt és szépen elkeverjük vele. Ezután már ne hagyjuk a tűzön, még akkor sem, ha a tészta még nem főtt meg.
  3. Ha mindkét összetevő kész, vegyünk elő egy jénai tálat és váltogatva rétegezzünk: kezdjük a tésztával, majd 1 réteg szósz, megint 1 réteg tészta, és így tovább amíg el nem fogynak (felülre tészta kerüljön).
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük, látni fogjuk, hogy a felső tészta réteg már kezd pirulni.
  5. Ízlés szerint akár sajtot is reszelhetünk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 53 698
elküldve: 3
receptkönyvben: 410
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildihó

Mióta szakács: 2009.03.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, vagdalt húsos rakott tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

highlight
highlight Wed, 2013-12-11 13:05

Ez a recept régen nem úgy volt hogy, 2 doboz magyaros konzerv, 2 nagy doboz paradicsompüré, és egy nagy tejföl? Vagy ezeket már én fejtettem meg a grammokból?Megint el szeretném készíteni ezt a receptet, mert már régen volt menü, és mert egyszerű és nagyszerű. :)

Jutka39
Jutka41 / Jutka39 Sat, 2011-10-08 21:40

Már elkészítettem finom volt.Annyit változtattam rajta,hogy még + egy kis sonkát is raktam hozzá.

Vikici
Vikici Mon, 2010-08-09 12:40

Szia!
Elkészítettem a recepted alapján, de sajnos nekem egy kicsit íztelen, ezért megbolondítottam egy kis bazsalikommal és kakukkfűvel.

Kephera
Kephera Sun, 2010-05-02 10:39

Nekem egy kicsit retró életérzés ez a recept. Pont ezért fogom kipróbálni:) Bírom az ilyeneket:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-24 18:04

Master Chef 14! Kipróbáltam a te tejfölös, vagdalthúsos változatodat és nagyon ízlett. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és olcsó! Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-27 13:56

Szarvacskatésztával sokkal jobb! (már bocsi,nem bunkóságként irtam).

gpetya
gpetya Wed, 2010-01-27 01:26

Drága Katám pár napig itt volt nálam Gödöllőn, egyik nap maradt tészta, hát megcsináltam rakott tésztának másnap. Gombát is tettem hozzá! Remek!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 18:17

Én máshogy csinálom. 1 konzerv vagdalthúst összekeverek egy kis baconszalonnával 1 nagy doboz tejföllel és összekeverem a tésztával( 1 zacskó főtt spagetti) majd 180-200 fokon addig amíg barna nem lesz a teteje addig sütöm. lehet rá tésztát is rakni.
De ezt ki fogom próbálni pux

640
konzerv vagdalthús 130 g
sűrített paradicsom 140 g
tejföl 150 g
spagetti tészta 500 g