r
Nosalty Logó

Rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4377 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. Enyhén sós vízben feltesszük főni a tésztát. (Ne főzzük teljesen puhára, mert sütés közben is még puhulni fog úgyis.)
  2. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a szószt: közepes lángon, kevés étolajon pár perc alatt megpirítjuk a vagdalt húst, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot is, és együtt még pár percig pirítjuk ezt az egyveleget, végül hozzáadjuk a tejfölt és szépen elkeverjük vele. Ezután már ne hagyjuk a tűzön, még akkor sem, ha a tészta még nem főtt meg.
  3. Ha mindkét összetevő kész, vegyünk elő egy jénai tálat és váltogatva rétegezzünk: kezdjük a tésztával, majd 1 réteg szósz, megint 1 réteg tészta, és így tovább amíg el nem fogynak (felülre tészta kerüljön).
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük, látni fogjuk, hogy a felső tészta réteg már kezd pirulni.
  5. Ízlés szerint akár sajtot is reszelhetünk a tetejére.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 56700
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel az én Kedvesem kedvenc étke, egyszerű ám, de nagyszerű! Mindig szigorúan ragaszkodik minden összetevőhöz, és mindig ő maga készíti el, nem bízván másra a feladatot :). Most megosztom Veletek ezt a titkos receptet, remélem másoknak is fogára való lesz :).

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...