Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés tésztarakottas

Csirkés tésztarakottas
Csirkés tésztarakottas
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, finom étel. Anyósom a múlt héten kínált meg vele bennünket, a receptet egyből elkértem, s tegnap már mi vendégeltük meg vele a barátainkat. Náluk is sikert aratott.
Kis kiegészítés a hozzávalókhoz: tésztának én valami nagyobb formátumút ajánlanék, de bevallom, nincs most előttem, melyik is lenne jó azok közül, amit odahaza lehet kapni. (Nem gondoltam volna, hogy lehet különbség a száraztészta felhozatalban... Bár itt rengeteg féle-fajta van, még sincs mákos csíknak vagy túrós csuszának való -igaz, a mi túrónkat sem ismerik a svédek.) A crème fraîche-re ajánlatokat is szívesen fogadok. Lehet, hogy simán a tejföl is megteszi, nem kell keverni joghurtot hozzá? Szezonra bármikort írtam, merthogy mostanság tényleg lehet kapni mindent minden időpontban. De mivel bazsalikom és paradicsom is nyáron a legízletesebb -hát legyen akkor ez elsősorban egy nyári étel... Megvitattuk a konyha kérdést -a felhasznált alapanyagok alapján olasznak tartjuk -a skandináv elkészítési színhely ellenére is.
(A fényképen egy kétszemélyes adag látható.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégváráshoz remek. Előre elkészíthető, 20 perc alatt sütőbe tolva kész.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeljük apró csíkokra a csirkemellet, és a vajon kezdjük el párolni egy nagyobb serpenyőben.
  2. Adjuk hozzá az előzetesen felkarikázott póréhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük a grillfűszerrel, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott szalámit is. Tegyünk hozzá még ízlés szerint sót, borsot, ha kell. (A csirke legyen azért átsült -bár a sütőben még úgyis eltölt egy kis időt.)
  3. Főzzük közben meg a tésztát előírás szerint.
  4. Egy külön - nagyobb - tálban keverjük össze a crème fraîche -t, a reszelt sajtokat, a tojásokat. Adjuk hozzá a serpenyőben gőzölgő csirkés-paradicsomos-bazsalikomos anyagot, valamint a kifőtt tésztát is.
  5. Az egészet öntsük egy tepsibe/ jénaiba. Szórjuk meg az apróra vágott piros chilivel.
  6. Süssük kb. 20 percet (közepes tűzön).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 366
elküldve: 15
receptkönyvben: 665
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-sajtos-bazsalikomos rakott tészta crème fraîche-sel, szalámis-csirkés tésztarakottas sajttal és paradicsommal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rodetulp.
rodetulp. Wed, 2016-05-11 04:35

Szia! Ez a recept nagyon jonak tunik. A parom imadja a tesztat, en pedig a csirket ezert ki fogom probalni. En is Svedorszagban elek, idönkent gondjaim vannak az otthoni izek potlasaval. A crème fraîche-t eddig csak smörgostårtaba hasznaltam. Tejfölt szoktam hasznalni a rakottas etelekhez, tejszinnel kombinalom ha lagyabb izt szeretnek. A turostesztahoz Filmjölkböl keszitek friss turot. Összekeverem tejföllel, kisutött szalonnazsirral es az uzletekben kaphato olasz "friss" metelt tesztara teszem. Ha nagyon ragaszkodom a csusza variaciohoz akkor lasagne tesztat tördelek össze es azt fözöm ki. Kati

Benvolio
Benvolio Mon, 2012-09-17 12:07

Szia. Hőlégkeveréses sütőben hány fokon, és meddig süssem?

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Tue, 2012-09-18 06:27

Szia! Én nem szeretem a hőlégkeverést, tapasztalatom sincs igaz sok vele. Szerintem ez akkor így 180 fokot jelent --- és míg meg nem pirul (hiszen igazából minden főtt/kész már benne, csak "össze kell sütni" a hozzávalókat). KOrsi

Mariello
Mariello Thu, 2011-06-30 21:57

Isteni recept.Elkészítettem és nagyon ízlett.Épp ilyen egyszerü és mégis különleges ételre vágytam.Szerencsémre volt is itthon minden hozzá.Köszönöm,hogy megosztottad velünk.

Flower of Hope
Flower of Hope Fri, 2011-03-11 15:28

Hatalmas köszönet a receptért. A barátnőm nagy tésztás, és mikor mutattam neki, hogy mi lenne ha ezt készítenénk el ebédre, rögtön felcsillant a szeme...aztán persze nagyon jót ettünk belőle. Nekünk nagyon ízlett. :)

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sat, 2011-02-26 19:19

Remélem, sikert arat majd Nálad is ez a finom, s egyszerűen "összedobható" étel. Sok sikert hozzá!
Neked is szép estét és jó hétvége-folytatást: Orsi

Kat
Kat Sat, 2011-02-26 08:46

Szia Orsi!
Azt hiszem rövidesen kipróbálom ezt a receptet, mert nagyon egyszerűnek, és főleg finomnak tűnik. Egyébként is szeretem az egytál ételeket. Na és a hozzászólások csak még jobban megerősítettek abban, hogy isteni lehet. :)
Szóval nagyon köszönöm a receptet! További szép napot kívánok Neked és kellemes hétvégét! Üdv.: Kata

bejka
bejka Mon, 2010-04-19 21:26

Szia Orsi!
A tegnapi ebédünk volt, és ilyen jóízűen még nem láttam enni kedves barátom. :-)
Sima tejföllel és eggyel kevesebb tojással készült, isteni volt. Itthon a Gyermelyinek van óriás kagylótésztája, ami tökéletes volt hozzá.
A repetánál annyi pikantériával fűszereztük, hogy egy kevés zöldborsos dijoni mustárt adtunk egy-egy falathoz.
Köszi még egyszer!
Bea

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-02-28 23:03

Szia Orsi!

Ma ezt ettük ebédre. Nagyon-nagyon fini volt! Èn még jobban megtoltam chilivel, mert szeretjük, és valami igazán szuper lett!
Köszi a receptet, ajánlom mindenkinek!
üdv:
Eszter

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Mon, 2010-03-01 07:22

Szia Eszter!
Köszönöm kedves hozzászólásodat, s örülök, hogy sikert aratott a recept. Most viszont én lettem kicsit kíváncsi: Milyen tésztát használtál, s csak tejfölt vagy valami mást is? Crème fraîche kapható otthon? (Én míg otthon éltem azt – sem – kerestem a boltokban...)
Orsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-01 10:02

Hát, az az igazság, hogy én sem otthon élek, hanem Németországban. :-D
Bevallom, én sima fodros kockát használtam és itt is van créme fraîche. Ez utóbbi lassan már otthon is kapható több helyen, amennyire tudom, de az sem nagy baj, ha valaki tejföl-tejszín keverékkel helyettesíti, ahogy a crème fraîche-t szokták.
Azért jó ez a recept, mert ebböl a szempontból elég rugalmas, és nem lehet elkövetni nagy hibát egy-egy dolog felcserélésével.
Mégegyszer: nagyon finom volt és köszönjük!
Eszter

910
csirkemell filé 300 g
vaj 1 ek
póréhagyma 1 db
paradicsom 4 db
flekken fűszerkeverék 1 ek
szalámi 50 g
tészta 300 g
ricotta 250 g
crème fraîche 200 g
sajt 10 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
chili 1 db