r
Nosalty Logó

Csirkés tésztarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Csirkés tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    2077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2948 micro
Összesen 3595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    520 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük apró csíkokra a csirkemellet, és a vajon kezdjük el párolni egy nagyobb serpenyőben.
  2. Adjuk hozzá az előzetesen felkarikázott póréhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük a grillfűszerrel, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott szalámit is. Tegyünk hozzá még ízlés szerint sót, borsot, ha kell. (A csirke legyen azért átsült -bára sütőben még úgyis eltölt egy kis időt.)
  3. Főzzük közben mega tésztát előírás szerint.
  4. Egy külön - nagyobb -tálban keverjük össze a crème fraîche -t, a reszelt sajtokat, a tojásokat. Adjuk hozzá a serpenyőben gőzölgő csirkés-paradicsomos-bazsalikomos anyagot, valamint a kifőtt tésztát is.
  5. Az egészet öntsük egy tepsibe/ jénaiba. Szórjuk meg az apróra vágott piros chilivel.
  6. Süssük kb. 20 percet (közepes tűzön).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 53122
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Ajánló

Vendégváráshoz remek. Előre elkészíthető, 20 perc alatt sütőbe tolva kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés tésztarakottas
K.Orsolya 17 recept

Egy egyszerű, finom étel. Anyósom a múlt héten kínált meg vele bennünket, a receptet egyből elkértem, s tegnap már mi vendégeltük meg vele a barátainkat. Náluk is sikert aratott. Kis kiegészítés a hozzávalókhoz: tésztának én valami nagyobb formátumút ajánlanék, de bevallom, nincs most előttem, melyik is lenne jó azok közül, amit odahaza lehet kapni. (Nem gondoltam volna, hogy lehet különbség a száraztészta felhozatalban... Bár itt rengeteg féle-fajta van, még sincs mákos csíknak vagy túrós csuszának való -igaz, a mi túrónkat sem ismerik a svédek.) A crème fraîche-re ajánlatokat is szívesen fogadok. Lehet, hogy simán a tejföl is megteszi, nem kell keverni joghurtot hozzá? Szezonra bármikort írtam, merthogy mostanság tényleg lehet kapni mindent minden időpontban. De mivel bazsalikom és paradicsom is nyáron a legízletesebb -hát legyen akkor ez elsősorban egy nyári étel... Megvitattuk a konyha kérdést -a felhasznált alapanyagok alapján olasznak tartjuk -a skandináv elkészítési színhely ellenére is. (A fényképen egy kétszemélyes adag látható.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk