r
Nosalty Logó

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 1029 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 6170 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 200 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1029 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4606.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1095.9 g
  • Cukor
    800 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12903 micro
  • β-crypt
    1209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 6170 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Elkészítés

A kekszmorzsához

  1. A kekszmorzsa hozzávalóit összegyúrjuk, 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát fél centiméteres lapra nyújtjuk, majd 180 °C-os sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc). Kihűtjük.
  3. Apróra törjük, és ismét 180 °C-os sütőbe téve aranybarnára pirítjuk. A fehér csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a kekszmorzsával összekeverjük. A masszát kerek porcelán tortaformába simítjuk, majd hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  4. A túrót áttörjük, a cukorral simára keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk. A tortazseléport fél dl vízzel elkeverjük, felforraljuk. Kicsit kevergetjük, kihűtjük, majd a túróhabba keverjük.
  5. Közben a tojáshabot a cukorral kemény habbá verjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk. 110 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3-4 centis darabokra tördeljük.
  7. A mentás baracklekvárból kiveszünk 10 dkg-ot, a keksz alapot megkenjük vele, a túróhabot rákenjük, hűtőszekrénybe téve jól behűtjük, majd tálaláskor a habcsókokat a tetejére szórjuk és a maradék baracklekvárral kínáljuk.

A túróhabhoz

  1. Az fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2603
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

A Rákóczi túrótorta örök kedvenc, melynek klasszikus ízvilágát most mentás baracklekvárral frissítjük fel. Bármilyen alkalomra kiváló tortakülönlegesség.

Hozzávalók

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.