r
Nosalty Logó

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1219 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4875 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 292 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1219 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 4875 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát egy kapcsos tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen a karimán pereme.
  4. Beleöntjük a krémet, előmelegitett sütőbe toljuk, és 150-160 fokon lassan sütjük, addig amíg a teteje egy kis színt kap.
  5. A tojásfehérjét a cukorral és 1 tk ecettel felverjük, és a megsütött sütire simítjuk, visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a habnak színe nem lesz. Ne süssük, csak szárítsuk rá a habot!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25064
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

Egy egyszerű torta, amikor valakinek nem nagyon van ideje...de  mégis finomat akar enni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
Áfonya 8 recept

Maradt itthon túróm, és gondoltam keresek a neten hozzá receptet. De sajnos, nem találtam olyat, amit én szerettem volna, így több receptből ollózva állítottam össze ezt a sütit. A  végeredmény egy nagyon jól sikerült, nagyon könnyű, egyszerű süti lett. Akár  hamis Rákóczi-túrósnak is hívhatnánk...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.