Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.

Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
Könnyű, habos túrós pite -Túrós pite 4.
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt itthon túróm, és gondoltam keresek a neten hozzá receptet. De sajnos, nem találtam olyat, amit én szerettem volna, így több receptből ollózva állítottam össze ezt a sütit. A  végeredmény egy nagyon jól sikerült, nagyon könnyű, egyszerű süti lett. Akár  hamis Rákóczi-túrósnak is hívhatnánk...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Egy egyszerű torta, amikor valakinek nem nagyon van ideje...de  mégis finomat akar enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát egy kapcsos tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen a karimán pereme.
  4. Beleöntjük a krémet, előmelegitett sütőbe toljuk, és 150-160 fokon lassan sütjük, addig amíg a teteje egy kis színt kap.
  5. A tojásfehérjét a cukorral és 1 tk ecettel felverjük, és a megsütött sütire simítjuk, visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a habnak színe nem lesz. Ne süssük, csak szárítsuk rá a habot!

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 24 101
elküldve: 1
receptkönyvben: 369
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Áfonya

Mióta szakács: 2010.08.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túróspite-torta

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alex1992
Kis-manó / Alex1992 Wed, 2015-07-29 16:37

Imádom ezt a receptet már vagy 10x megcsináltam a családnak!!
Köszönöm a receptet.
Üdv...Alex

dallam'75
dallam'75 Wed, 2011-12-14 18:23

SOS kérdés! Ma este csinálnám a sütit, ez a ne süssük a sütit szárítsuk, ez azt jelenti, hogy úgy teszem vissza pár percre a sütit, hogy lekapcsolom előtte a sütőt?

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2011-12-14 18:27

Kedves dallam"75!
Én leveszem nagyon kis lángra a sütöt,és addig hagyom benn a sütit,amig szine nem lesz a habnak!
Remélem tudtam segiteni és nem kések el a válasszal?
Áfonya

dallam'75
dallam'75 Thu, 2011-12-15 21:53

Finom lett, hamar elfogyott! Nekem kicsit édes volt, de a férjem szerint ez így tökéletes:) Ja tettem alá lekvárt, de sztem el is hagyható...../Raktam volna fel képet is, de nem tudom hogy kell....:D/

Dobitimi
Dobitimi Sun, 2011-07-31 12:53

Isteni a süti! Bár nekem nem volt itthon tejfölöm ezért joghurttal helyettesítettem és szórtam hozzá egy pici búzadarát! Csillagos 5-ös!

alibaby
alibaby Thu, 2011-07-21 08:01

Megcsináltam :) Nagyon finom lett ! én is kentem a túróra 1 kis baracklekvárt :) Köszi a recepte !

lillukat
lillukat Thu, 2011-03-17 04:34

Megcsináltam és nagyon finom lett! A tojáshab a tetején gyönyörű volt. Köszi.

duduska2009
duduska2009 Sun, 2011-03-06 15:51

Mmmm, nagyon finom lett. És pont úgy néz ki, ahogy a képen. Kicsit féltem a tojásfehérje habtól, mert sosem szokott sikerülni. Nekem anyukám mindig gőz felett verte fel és az eredmény egy hasonló kinézetű, óriási, ropogós tetejű hab lett. Nekem viszont mindig összeesett és nagyon elvette a kedvem. Így még sose próbáltam, de valóban jó lett. Igaz, a teteje nem ropogós, hanem puha, de azt hiszem, hogy ezzel a kis csekélységgel meg tudok békélni. :)

Daphne
Daphne Mon, 2011-02-28 14:50

Tegnap sütöttem meg, egyszerűen gyönyörű lett és isteni finom! Nagyon jó recept! Egyértelmű kedvenc :)

tilkandi
Áfonya / tilkandi Mon, 2011-02-28 15:25

Örülök,hogy sikerült elkésziteni és,hogy izlett,nálunk családi kedvenc!!!!!!!!!

Flippy
Flippy Thu, 2011-01-06 16:12

Ez a túrótorta és a Rákóczi túros zabigyereke:D

tilkandi
Áfonya / tilkandi Thu, 2011-01-06 22:58

Mindegy, hogy-hogy hivják,vagy, hogy kinek a micsodája. A lényeg,hogy könnyű elkésziteni és isteni finom..........:)

lulesz
lulesz Fri, 2010-11-26 16:39

Kis vagy nagy doboz tejfölre kell gondolni? Előre is köszönöm a választ.

martibabe
martibabe Mon, 2010-11-01 19:45

Megsütöttem és tényleg nagyon finom. Egyszerű és gyorsan kész van, nincs sok vele macera.
Lekvárt én is tettem a hab alá, a hab nem lett valami meseszép de senkinek nem tűnt fel, mert mire feltűnt volna elfogyott:-)
Biztos hogy megsütöm még máskor is.

Nelluna
Nelluna Sun, 2010-10-24 20:30

Ma megcsináltam és nagyon finom lett. Bár én hozzátettem egy-két dolgot. A túróba tettem egy kis fahéjat, és a tojásfehérje előtt megkentem a túrót házi sárgabaracklekvárral... Köszi a receptet
Üdv: Nelluna

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-10-16 00:02

Milyen szép rajta még a hab is...nekem van amikor egyáltalán nem sikerül ilyenre.
Tetszik.
Eszter

tilkandi
Áfonya / tilkandi Sat, 2010-10-16 19:03

Köszönöm!!! Lehet az a lényege,hogy nem szabad a habot túl verni. Nekem akkor sikerül igy.
Áfonya

1217
margarin 18 dkg
finomliszt 23 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 6 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojássárgája 3 db
cukor 10 dkg
tejföl 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
ecet 1 ek